PAKT SA ĐAVOLOM: Čuvarka koja je imala aferu sa osuđenim silovateljem koji ju je udarao i zlostavljao i dalje bi da bude sa njim
Foto: Profimedia

boleština

PAKT SA ĐAVOLOM: Čuvarka koja je imala aferu sa osuđenim silovateljem koji ju je udarao i zlostavljao i dalje bi da bude sa njim

Planeta -

Zaljubljena čuvarka u zatvoru, koja je bila "opsednuta" osuđenim silovateljem poznatim kao "Đavo", izgubila je njihovu bebu kada je njihova tajna romansa postala nasilna.

Manipulativni prevarant i silovatelj Kejd Sibtorp (29) udario je svoju devojku-čuvarku u stomak i pretio joj nožem u njihovom domu u Mančesteru prošle godine.

Sibtorp je, kako prenose britanski tabloidi, naterao svoju ljubavnicu da ode sa njim u močvare, obučena samo u spavaćicu i papuče i postao je nasilan dok su čekali u redu ispred radnje u Oldamu.

Uhapšen je nekoliko dana kasnije, nakon što je njegova devojka abortirala ali je ona i dalje nastavila da ga kontaktira, slala mu je svoje fotografije i posetila ga u zatvoru pod lažnim imenom.

Osuđen je na 21 mesec zatvora, i pred sudom je svoju bivšu nazivao pogrdnim imenima "ku*vo" i "pseto". Optužbe za otmicu i pobačaj su odbačene.

U svom izlaganju pred sudom, njegova žena je rekla da je razmišljala da se ubije u jednom trenutku njihove 18-mesečne afere i dodala da je iz cele priče izašla "ozbiljno oštećena".

Žena je upoznala Sibtorpa dve godine ranije, u zatvoru u Norfoku gde je služio šestogodišnju kaznu zbog silovanja mlade majke u njenom domu. Par je svoju vezu počeo još u zatvoru i čuvarka je bila toliko opčinjena njim da je dala otkaz i preselila se u Mančester kako bi živela sa njim.

Žena je ispričala i da je sredinom decembra saznala da je trudna, ali da nije želela da zadrži bebu. Policiji je tada ispričala da se Sibtorp vratio kasno uveče kući i besan ju je "udario" u stomak a onda pretio velikim kuhinjskim nožem.

Sutradan ju je, rekla je ona, naterao da odu u obližnje močvare a onda i do radnje ispred koje su se ponovo posvađali. Očevici su rekli da je žena delovala "uplašeno" i da se "tresla". Sibtorp ju je ona izbacio iz kola u spavaćici i papučama i otišao, a ona je pozvala policiju.

Na suđenju je ispričala i kako ju je Sibtorp kontrolisao, vređao, nazivao "psom", kako joj je probušio gume na kolima i dovukao u kuću kada je jednom pokušala da ode, kao i da ju je kritikovao što ga ne izdržava "kako bi trebalo" a istovremeno joj je branio da odlazi na intervjue za posao.

Sa druge strane, i posle hapšenja, žena je nastavila da ga kontaktira i šalje svoje nage fotografije i tražila je da se ukine zabrana prilaska kako bi, kad izađe iz zatvora, opet mogla da bude sa njim.

Sudija je donoseći presudu Sibtorpa, koji sebe naziva "Đavo", nazvala "manipulativnom osobom koja je iskoristio žrtvu i njenu naklonost prema njemu".

"Kontrolisali ste je, bili ste verbalno i fizički nasilni, narušili ste njenu privatnost i napali je. Očigledno je da su vaši postupci izazvali stres i propadanje njenog mentalnog zdravlja, ali je teško proceniti u kojoj meri zbog njenog i dalje pomirljivog stava prema vama", dodala je sudija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track