NIJE TERORIZAM Psihički oboleli Sirijac ubadao nožem ljude po vozu u Bavarskoj! Policija: Nasumično birao žrtve
Foto: EPA/FILIP SINGER

Završio na psihijatriji

NIJE TERORIZAM Psihički oboleli Sirijac ubadao nožem ljude po vozu u Bavarskoj! Policija: Nasumično birao žrtve

Planeta -

Dvadesetsedmogodišnji muškarac koji je napao nožem četiri osobe u brzom vozu na području Bavarske, očigledno je nasumično napao svoje žrtve i pokazao znake mentalne bolesti, saopštila je danas nemačka policija.

Razlog napada još uvek nije poznat, ali trenutno nema naznaka o terorističkom motivu, rekli su policija i istražitelji novinarima u Nojmarktu in der Oberpfalcu, u Bavarskoj.

Osumnjičeni je uhapšen u vozu posle jučerašnjeg napada, bez pružanja otpora i prebačen je na psihijatrijsku kliniku.

Policija je saopštila da je osumnjičeni sirijski državljanin, došao u Nemačku 2014. i dobio azil 2016. On je živeo u gradu Pasauu i navodno je izgubio posao dan pre napada.

Istražitelji su rekli da početna procena ukazuje da napadač boluje od mentalne bolesti, uključujući potencijalnu "paranoidnu šizofreniju", rekao je glavni tužilac Gerhard Nojhof.

Koristeći džepni nož na sklapanje od osam centimetara, osumnjičeni je prvo napao 26-godišnjeg muškarca i ranio ga u glavu. U istom vagonu je napao i dvojicu 60-godišnjaka nanevši im povrede po glavi i telu. Nakon toga je pobegao u drugi vagon gde je ubo 39-godišnjeg muškarca u gornji deo tela.

Dvojica od četvorice povredjenih muškaraca zadržani su u bolnici.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track