KOKAIN PRONAĐEN U TOALETU PORED KABINETA BORISA DŽONSONA Sve veća zabrinutost za upotrebu droga u parlamentu
Foto: EPA / ROBERT PERRY

razmišljaju da angažuju pse tragače

KOKAIN PRONAĐEN U TOALETU PORED KABINETA BORISA DŽONSONA Sve veća zabrinutost za upotrebu droga u parlamentu

Planeta -

Psi tragači mogli bi da budu angažovani u parlamentu u pokušaju da se smanji upotreba droga u srcu Vestminstera.

Visoki poslanici razmatraju ovaj potez nakon što su istragom pronađeni tragovi kokaina na 11 od 12 lokacija testiranih na klasu A.

Kupatilo u blizini privatnih kancelarija Borisa Džonsona i ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel, kao i u blizini kabineta Normana Šoa Norta i Nika Tomasa-Sajmondsa, prenosi Dejli mejl.

Ova vest stigla je usred sve veće zabrinutosti zbog upotrebe droga, kao što je kokain, i drugih ilegalnih supstanci u parlamentu.

Vest dolazi i nakon što je Džonson razgovarao o svojim novim planovima za suzbijanje upotrebe i distribucije droge širom Ujedinjenog Kraljevstva, kako bi "bili primer".

Kako je preneo Tajms, tragovi kokaina su identifikovani u toaletima koji su najbliži Džonsonu i ministarki unutrašnjih poslova, Priti Patel

Ukupno 12 lokacija širom Vestminstera testirano je pomoću maramica za otkrivanje – sve osim jedne otkrile su dokaze o upotrebi kokaina, uključujući mesta ograničena na one sa parlamentarnim propusnicama, navodi se u izveštaju.

Dva dilera droge su takođe uhapšena na ili oko skupštinskog imanja tokom prošle godine, kao i 13 osoba koje su privedene zbog posedovanja droge.

Kurir.rs/Dejli mejl/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track