Najnovije vesti

TRAŽILI SU OD MENE DA SE OBUČEM KAO UČENICA I DA MU ODNESEM ČAJ Epstajnova žrtva: Pitali su me da mu dovedem devojku za...
Foto: Sven NACKSTRAND / AFP / Profimedia

svedočenje žrtve seksualnog predatora

TRAŽILI SU OD MENE DA SE OBUČEM KAO UČENICA I DA MU ODNESEM ČAJ Epstajnova žrtva: Pitali su me da mu dovedem devojku za...

Planeta
11:04h

Svedok koji koristi pseudonim 'Kejt' svedočila je u šestom danu suđenja Gislejn Maksvel za seksualnu trgovinu visokog profila.

Na ispitivanju od strane tužilaštva, Kejt je u ponedeljak tvrdila da je imala 17 godina kada ju je dečko upoznao sa Maksvelovom na putovanju u Pariz 1994. godine. Kejtin glas je povremeno zastajao, ali je govorila jasnim glasom sa britanskim akcentom dok je opisivala seks sa Epstajnom i seksualne masaže.

Kejt, koja je nosila crni kardigan, tamnoplavu bluzu sa belim tačkama i crnu suknju, nije jedna od glavnih optuženih u slučaju Maksvel, već je privedena kao svedok optužbe.

Tvrdila je da ju je Maksvel pozvao u njenu londonsku gradsku kuću u bogatoj oblasti Belgravija gde je Džefri Epstajn nosio ogrtač. Maksvel joj je rekla da je Epstajnov terapeut za masažu otkazao i pitala da li može li ona to da uradi, prenosi Dejli mejl.

Kejt je tvrdila da je Epstajn skinuo ogrtač da bi otkrio svoje golo telo, a Maksvel joj je dala ulje za masažu i zatvorila vrata. Kejt je rekla da je Epstajn inicirao seksualni kontakt sa njom.

Posle masaže, Kejt je tvrdila da ju je Maksvelova upitala: ''Kako je prošlo? Da li si se zabavila? Ti si tako dobra devojka''.

-Zvučala je zaista zadovoljno, a meni je bilo drago što je ona bila zadovoljna. Kasnije mi je Maksvel rekla da nađem nekoga ko će Epstajna oralno da zadovolji, rekla je Kejt i rekla da joj je Maksvelova rekla da treba da ima seks ''tri puta dnevno''.

Dok je sedela u prostoriji za svedoke, njena plava kosa bila je skupljena u punđu.

Delovala je nervozno i pre ročišta je sedela ispred suda zatvorenih očiju dok se smirivala.

Maksvel je delovala ravnodušno i uglavnom je ostajala da sedi u svojoj stolici.

Pre nego što je Kejt počela da svedoči, sudija Alison Nejtan rekla je poroti da zato što je u to vreme imala više godina za pristanak ''nije žrtva'' navodnih zločina.

Sudija Nejtan je rekla da porota ne može da osudi Maksvel na osnovu Kejtinog dokaza i da ga ne može koristiti za procenu Maksvelinog 'karaktera'.

Porota ga može koristiti samo za stvari koje su ''relevantne za pitanja koja su pred vama'', rekla je sudija.

0455096198, Džefri Epstajn
foto: Uma Sanghvi / Zuma Press / Profimedia

Kejt nije pitana za detalje njenog susreta sa Epstajnom.

Kejt je rekla da je 1994. godine kada je imala 17 godina živela u Belgraviji u Londonu sa svojom majkom koja je bila bolesna i "pod velikim stresom".

Kejt je rekla da je Maksvel prvi put srela u Parizu na putovanju sa muškarcem sa kojim je izlazila: on je tada imao 38 godina.

-Razgovarali smo o večeri i kuda smo se uputili, razgovarali smo o tome gde sam živela. Razgovarali smo o čoveku sa kojim sam izlazila. Pitala me je da joj kažem nešto o sobi, rekla je Kejt.

Kejt je rekla da je Maksvel bila ''veoma sofisticirana, veoma elegantana i da je imala prilično kratku tamnosmeđu kosu, te da je bila veoma impresivna'.

Kejt je procenila da je Maksvel u to vreme bila u ranim 30-im godinama. Kejt je Maksvel dala svoj broj telefona i nekoliko nedelja kasnije ju je nazvala.

0539529213, Gislejn Maksvel
foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

-Bila sam prilično uzbuđena što sam bila prijateljica sa njom, a ona je bila prijateljica sa tipom sa kojim sam izlazila. Delovala je veoma uzbuđeno, rekla je Kejt.

Sastanak je održan u kući Maksvelove u Belgraviji. Kejt je rekla Maksvelovoj da živi sama sa svojom majkom i da njena mama ima migrene i da mora da je masira.

Kejt je rekla da se "zaista lepo provela" tokom sastanka sa Maksvelom. Uzdahnula je dok je rekla: ''Osećala sam se zaista posebno. Osećala sam da sam pronašla vezu koja bi mi zaista mogla biti značajna... činilo se da je uzbuđena koliko i ja što imam novog prijatelja. Otišao sam sa uzbuđenjem. Kao da me neko želi. Neko je hteo da mi bude prijatelj'.

Maksvel je rekla Kejt za Epstajna i rekla da je on filantrop koji voli da pomaže mladim ljudima i da bi bilo divno da ga upozna.

Kejt je rekla da se u to vreme u životu osećala ''usamljeno'' i da se tek preselila u Veliku Britaniju iz Francuske, kao i da nije našla prijatelje.

Nekoliko nedelja kasnije Maksvel je ponovo pozvala Kejt da se vrati u njen dom da upozna Epstajna. Kejt je rekla da je u njenom glasu bilo ''hitno''.

Kejt je stigla, a Epstajn je sedeo u trenerci i dukserici i razgovarao je telefonom.

Kejtin sledeći sastanak je usledio nekoliko nedelja kasnije kada ju je Maksvel nazvala.

Ona je rekla da joj je Maksvel rekao da Epstajnu treba masaža, ali da je njegov terapeut za masažu otkazao i da li mogu da joj učini uslugu i pomognem da dođe, jer ima tako jake ruke.

Na pitanje tužioca Lare Pomeranc da li je Kejt tada ili sada bila terapeut za masažu, ona je odgovorila: "Ne".

0646314607, vila Epstajn, Džefri Epstajn
foto: US Department of Justice/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada je Kejt stigla u kuću, ona tvrdi da joj je Maksvel rekla da Epstajnu treba masaža.

-Povela me je uz stepenice i otvorila vrata sobe u kojoj je bio sto za masažu. Bilo je slabo osvetljenje. Bila je to mala soba, tu je bio sto za masažu, rekla je Kejt i dodala da je Epstajn bio u sobi u ogrtaču, a zatim ga je skinuo i bio je go.

Upitana šta je Maksvel uradio, Kejt je rekla da je bila ''na vratima okrenuta prema njemu“ i da joj je dala ulje za masažu.

Upitana da li je neko zatvorio vrata, Kejt je rekla: Gislejn Maksvel.

Pomeranc je pitala da li je Epstajn inicirao seksualni kontakt sa Kejt i izvršio seksualni čin nad njom, a ona je potvrdila da jeste.

Kejt je rekla da se nakon toga vratila dole gde ju je dočakala Maksvelova.

-Rekla je: 'Kako je prošlo? Da li si se zabavila? Da li je bilo dobro? Delovala je veoma uzbuđeno i srećno', ispričala je i dodala da ju je Maksvel posle nekoliko dana opet pozvala i rekla da se vrati u njenu kuću jer se svidela Epstajnu.

Kejt je potvrdila da je Epstajn ponovo pokrenuo seksualni kontakt i izvršio seksualni čin nad njom.

Upitana da li je Kejt ikada videla još koju devojku u Maksvelovom domu, rekla je da je jednom videla plavu devojku njenih godina kako pije čaj sa Maksvel.

Maksvel joj je postavljao pitanja slična onima koja su joj postavljali tokom njihovog prvog sastanka.

Na svoj 18. rođendan, Kejt je rekla da je dobila Prada torbu od Maksvel. Rekla je da se to dogodilo nakon seksa sa Epstajnom.

Ispričala je da ju je jednom Maksvel pitala da li poznajem nekoga ko bi pružio oralni seks Epstajnu.

-Znaš šta on voli? Slatke, mlade i lepe kao ti, prisetila se reči Maksvelove.

Kejt tvrdi da joj je Maksvel drugi put rekao da Epštajn treba da „ima seks otprilike tri puta dnevno“.

Upitana kakvo je Maksvelovo držanje, Kejt je rekla: „Uvek se osećala kao da govori kao školarka, kao da je mlađa od mene – bilo je čudno. Sve je bilo zabavno, sve je bilo blesavo….sve je izgledalo kao zabavna šala.

Kako je Kejt razumela, Maksvel je bila Epstajnova devojka i njen posao je bio da se brine o njegovim „potrebama“, kakve god da su.

Maksvel je takođe upravljao njegovom imovinom, uključujući i svoju vilu u Palm Biču koju je posetila sa oko 18 godina, rekla je Kejt žiriju.

Kejt je rekla da sve mora da bude onako kako Epstajn voli i da postoji 'mnoga pravila' za to.

Kejt je rekla da je Maksvel pred njom pričao o njihovom društvenom krugu.

Na putovanju u Palm Bič kada je imala oko 18 godina, Kejt je rekla da je na svom krevetu pronašla odeću za učenicu.

-Bila je to kratka, plisirana suknja, bele čarape, bele gaćice i košulja. Sišla sam dole da nađem Gislejn. Pitala sam je šta se desilo sa odećom u mojoj sobi, a ona je rekla da je mislila da bi bilo zabavno da Džefriju odnese čaj u ovoj odeći+, prisetila se Kejt.

Kejt ga je obukla i otišla da vidi Epstajna, koji je vežbao pored kuće pored bazena.

-Nisam znala kako da kažem ne. Nisam poznavala nikoga na Floridi. Nisam imala pojma čak ni gde je kuća i nisam bila siguran da li sam rekla ne... kakve bi to posledice mogle imati po mene, prisetila se ona.

Nakon što je stigla do Epstajna, Kejt je rekla da su imali odnos.

Kejt se prisetila da je posetila Epstajnovo ostrvo kada je imala oko 23 godine i rekla da je tokom te posete imala seks sa njim.

Kejt je tek 2019. godine prvi put razgovarala sa tužiocima i rekla da želi da svedoči pod pseudonimom jer ima dete i rekla je da ne želi da oni budu 'povezani' sa slučajem.

Kejt je rekla da je tako dugo ostala u Epstajnovom i Maksvelinom svetu, jer se plašila šta će se dogoditi ako ode ili progovori.

Rekla je da se 'uplašila' zbog toga koliko su oboje bili povazani.

Kejt je priznala da je u svojim dvadesetim godinama bila zavisna od droga - kokaina, tableta za spavanje i alkohola - ali je negirala da je to uticalo na njeno sećanje na ove događaje.

Kejt je rekla da je dobila 3,25 miliona dolara iz fonda za Epstajnove žrtve, ali je deo novca otišao njenim advokatima.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja