FLAŠE VOTKE STAVLJAO U RUPE NA NJIHOVIM GLAVAMA Svirepi ubica mamio beskućnike pićem, pa ih ubijao čekićem
Foto: ITAR TASS / TASS / Profimedia

šahovski ubica

FLAŠE VOTKE STAVLJAO U RUPE NA NJIHOVIM GLAVAMA Svirepi ubica mamio beskućnike pićem, pa ih ubijao čekićem

Planeta -

Aleksandar Pičuškin bio je poznat i kao "Šahovski ubica" i "Manijak u parku Bitsa". Njemu su meta bili beskućnici koje je votkom mamio u svoju kuću.

Sumnja se da je ubio između 49 i 60 osoba. Počeo je da ubija 1992. godine, a većini žrtava je presudio udarcima čekićem u glavu i ubacivanjem flaše votke u lobanju. Kako navode mediji, želeo je da broj njegovih žrtava bude 64, kako bi dovršio broj polja na šahovskoj tabli.

Većina ubijenih pronađena je u Bitsevskom parku u kom je često boravio i igrao šah. Prvobino su mu meta bili stariji beskućnici, koje je mamio votkom. Aleksandar je pio sa njima, zabavljao ih, a onda ih ubijao, obično udarcima čekićem u glavu. Kao svoj pečat, stavljao je flaše votke u rupe na njihovim glavama.

Ubrzo je počeo da ubija i mlađe muškarce, žene i decu, napadajući ih s leđa, ali su mu i dalje glavne žrtve bili stariji beskućnici. Svi su misteriozno nestajali u šumama parka, među visokim drvećem daleko od puta da niko nije mogao da vidi šta se dešava.

UHAPŠEN 2006. GODINE

Ruski mediji objavili su snimak s lažne konferencije za medije na kojoj je 2006. godine Aleksandar Pičuškin, nakon to je uhapšen, priznao ubistvo 61 osobe.

On je tada imao jedan uslov, pristao je da prizna sve, ako budu organizovali konferenciju za medije. Tada su istražitelji u pritvoru organizovali lažnu konferenciju, uz kamere i mikrofone televizijskih kuća, ali umesto novinara su bili prisutni policajci.

-Manijak iz Bitsijevskog, kako me zovu, to sam ja. Počinio sam 61 ubistvo. Većina njih se dogodila u parku, a tela sam bacao u otvor kanalizacije. Zbog čega sam ih ubio? Ne znam. Nisam više mogao da živim bez tog osećaja. Što sam drugo mogao da radim? Da sadim krastavce? Pokazujem kakvu sam ribu ulovio?, rekao je Aleksandar tada.

"Šahovski ubica" je izjavio i da bi njegov broj žrtava bio "beskonačan" da ga nisu zaustavili. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, od čega prvih 15 godina u samici.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track