DŽEK JE ČUDO OD DETETA: Pao je treći razred osnovne, a sa 15 godina već ima dve fakultetske diplome! VIDEO
Foto: Printscreen YT/KTNV Channel 13 Las Vegas

prvi faks završio sa 13

DŽEK JE ČUDO OD DETETA: Pao je treći razred osnovne, a sa 15 godina već ima dve fakultetske diplome! VIDEO

Planeta -

Džek Riko je pravo čudo od deteta - sa samo 15 godina postao je najmlađa osoba koja je ikada diplomirala na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu!

Riko je ove nedelje dobio diplomu osnovnih studija i dodao je diplomama koje već ima sa Univerzitetu Fulerton, koji je završio sa 13 godina i gde je takođe najmlađa osoba koja je ikada diplomirala.

Naglasio je da su ga veoma dobro prihvatili drugi studenti i profesori na fakultetu i da nije tretiran kao dete. Džek je sada završio studije istorije i još nije siguran koju će oblast izabrati na postdiplomskim studijama.

Pao treći razred osnovne

Zanimljivo je da je Džek koji niže ovakve akademske uspehe pao treći razred osnovne škole. Postizao je natprosečne rezultate na školskim testovima inteligencije, ali mu neki predmeti jednostavno nisu išli. Njegovi roditelji su tada odlučili da ga školuju kod kuće.

"Nijedno dete nije isto, jer neka deca bolje napreduju u školskom okruženju, druga bolje napreduju dok uče kod kuće... Mislim da bi to trebalo da bude izbor deteta", rekao je Riko za КTNV.

Njegova majka Ru Andrade kaže da je od malih nogu pokazivao znake visoke inteligencije. Za svoj četvrti rođendan želeo je da vidi Belu kuću. Roditelji su mu rekli da može ako nauči napamet sve američke predsednike. Riko je upravo to i učinio, a usput je naučio i imena svih potpredsednika – čisto za svaki slučaj.

Džek Riko
foto: Youtube/ABC7

Osim što je već završio dva fakulteta, Riko je, ističe, prilično sličan svakom drugom tinejdžeru.

Njegova mama je dodala da Džek ima i sestru sa autizmom o kojoj uvek brine i da je "najbolja stvar kod njega njegovo srce".

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja