GRAD BRATSKE LJUBAVI: Kongresmenka iz Filadelfije opljačkana u po bela dana uz pretnju pištoljem
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

odneli joj "firmin" telefon

GRAD BRATSKE LJUBAVI: Kongresmenka iz Filadelfije opljačkana u po bela dana uz pretnju pištoljem

Planeta -

Američkoj kongresmenki usred bela dana naoružani otmičari ukrali su u Filadelfiji automobil i stvari i zapretili joj da će je upucati.

"Firmin", odnosno državni telefon i lična karta Meri Gej Skenlon bili su među stvarima koje su dvojica pljačkaša uzela. Kongresmenka iz redova demokrata nije povređena, saopštila je njena kancelarija a FBI pomaže u lovu na kradljivce.

Poput mnogih drugih američkih gradova, Filadelfija beleži porast nasilnog kriminala u proteklih godinu dana.

U saopštenju, gradonačelnik grada Džim Keni, takođe demokrata, nazvao je pljačku, koja se dogodila u sredu "užasnom".

Dvojica muškaraca napadača presrela su Skenlon posle njenog poslovnog sastanka u južnoj Filadelfiji i uz pretnju pištoljem uzeli su joj ključeve automobila, mobilni i druge predmete.

CBS navodi da je u 2021. godini broj krađa automobila porastao 80 posto, dok je broj oružanih pljački skočio za 27 posto.

"Grad bratske ljubavi", kako je Filadelfija poznata, ove godine je zabeležio rekordna 544 ubistva ove godine, navodi Vol strit žurnal.

Inače, Skenlon, koja se pridružila Kongresu 2018. godine, podržala je zakon o reformi policije za slanje stručnjaka za mentalno zdravlje na određene incidenata "umesto službenika za sprovođenje zakona“.

Incident sa kongresmenkom dogodio se dan kasnije nakon što je u predgrađu Čikaga senatorki Kimberli Lajtford, demokrati, uz pretnju pištoljem ukraden automobil.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track