OTKRIVEN UZROK SMRTONOSNOG POŽARA U FILADELFIJI? Petogodišnje dete koje se igralo sa upaljačem, slučajno zapalilo jelku?
Foto: Ed JONES / AFP / Profimedia

tragedija

OTKRIVEN UZROK SMRTONOSNOG POŽARA U FILADELFIJI? Petogodišnje dete koje se igralo sa upaljačem, slučajno zapalilo jelku?

Planeta -

Istražitelji razmatraju mogućnost da je petogodišnje dete koje se igralo sa upaljačem izazvalo požar u kome je stradalo 12 osoba, uključujući osmoro dece.

Filadelfijske vlasti saopštile su da je istraga najsmrtonosnijeg požara u gradu u poslednjih 100 godina pokazala da postoji verovatnoća da je dete koje je slučajno zapalilo božićnu jelku igrajući se upaljačem, izazvalo požar.

Vatrogasci nisu želeli da komentarišu istragu, niti mogući uzrok požara, navevši da se sve i dalje ispituje.

Požar u kome su stradale dve sestre i njihova deca izbio je u prenaseljenom socijalnom stanu u Filadelfiji.

U stanu je u početku živelo 6 članova jedne porodice baka sa tri ćerke i njihovo dvoje dece, da bi se narednih 10 godina porodica proširila na još osmoro dece.

Požar u Filadelfiji najsmrtonosniji je požar u nekom stambenom objektu u SAD od 2017. godine kada je 13 osoba preminulo u požaru u Bronksu. Taj požar je izazvao trogodišnji dečak koji se igrao sa šporetom.

Pre požara u Bronksu, najsmrtonosniji požar u stambenoj gradi bio je 1982. godine u Tenesiju kada je život izgubilo 16 osoba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track