SITUACIJA OZBILJNA ALI NOVE MERE NISU POTREBNE? Britanska vojska raspoređena po civilnim bolnicama gde su lekari bolesni od kovida
Foto: Fabian Strauch / AFP / Profimedia

PANDEMIJA

SITUACIJA OZBILJNA ALI NOVE MERE NISU POTREBNE? Britanska vojska raspoređena po civilnim bolnicama gde su lekari bolesni od kovida

Planeta -

Oko 200 britanskih vojnika raspoređeno je po londonskim bolnicama koje su zbog omikrona u manjku sa osobljem.

Vojni lekari i medicinsko osoblje raspoređeni su u 24 londonske bolnice koje su zbog širenja omikron soja koronavirusa u manjku sa svojim osobljem i ne mogu da brinu o pacijentima.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da će 200 vojnika naredne tri sedmice biti raspoređeno po civilnim bolnicama kako bi pomogli da se premosti manjak ljudstva koje je na bolovanju ili u samoizolaciji zbog kovida.

Većina njih biće smeštena po londonskim bolnicama budući da je britanska prestonica naročito žestoko pogođena omikronom.

Do kraja marta, britanska vojska će pomagati i hitnim službama posle izveštaja da su neke pacijente koji su imali srčani ili moždani udar porodica i prijatelji vozili do bolnica jer hitna pomoć nije mogla da stigne.

Uprkos svemu tome, britanska vlada procenjuje da situacija i dalje nije toliko ozbiljna da opravda uvođenje stožih restrikcija. U četvrtak je Ujedinjeno Kraljevstvo registrovalo 194.747 novozaraženih, čime je broj zaraženih koronom u poslednjih nedelju dana premašio 1,1 milion ljudi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track