ISPALA! FRANCUSKI LIST OPLEO PO LAVROVU: Na njegovom licu je zabranjen i nagoveštaj osmeha! RUSI odgovorili videom uz čuveni HIT!
Foto: EPA / PAVEL GOLOVKIN / POOL

twiter rat

ISPALA! FRANCUSKI LIST OPLEO PO LAVROVU: Na njegovom licu je zabranjen i nagoveštaj osmeha! RUSI odgovorili videom uz čuveni HIT!

Planeta -

Rat Zapada i Rusije, barem prema medijskim izveštajima o rasoređivanju oružja i snaga, glasno kuca na vrata, ali onaj koji se već godinama otvoreno vodi je upravo u medijima.

Tako se od "ratovanja" saopštenjima, demantijima i naizmeničnim pumpanjem i spuštanjem tenzija stiglo i do pravljenja psiholoških profila istaknutih predstavnika suprotne strane i prepucavanja na društvenim mrežama.

Najnovija meta ovog puta je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov. Njega je poznati francuski list Figaro ocenio kao beskompromisnog diplomatu.

Sergej Lavrov
foto: EPA / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Autor ga opisuje kao strogog i nepopustljivog diplomatu koji, gotovo do karikatura, oličava stavove Vladimira Putina. Kako navodi, u vreme kada su odnosi Zapada i Moskve dodatno zategnuti zbog Ukrajine, on ne čini ništa kako bi "izgladio stvari".

"Njegovo naglašeno lice na kome je zabranjen bilo kakav nagoveštaj osmeha deluje kao da dolazi pravo sa slika iz doba hladnog rata" ističe autor i dalke ga opisuje kao "stvorenje koje je pobeglo iz parka iz doba jure sa titlom na čirilici".

Ocenu da Sergej Lavrov, (71) za skoro osamnaest godina, nikada, barem javno, ne pokazuje ni najmanji šarm, autor ocenjuje kao "dobro" jer njegov šef Vladimir Putin ne traži od njega da zavodi.

"Naprotiv, njegovo mermerno lice sa tamnim očima uokvirenim četvrtastim naočarima bez okvira mora da izaziva strahopoštovanje", tumači se u tekstu Figaroa.

Nedugo potom, ruska strana odlučila je da se oglasi povodom ovog teksta ali na nešto drugačiji način.

Na opasku da Lavrov nikada ne pokazuje ni nagoveštaj osmeha, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je na Tviteru podelilo pregršt fotografija, upakovanih u video, na kojima se Lavrov smeje na zvaničnim događajima.

Posebna poruka poslata je i kroz muzičku podlogu videa, a to je poznata pesma "I Love your smile" (volim tvoj osmeh).

"Lavrov se nikad ne smeje?! Jedna od laži koju je najlakše raskrinkati. Potrudite se malo jače sledeći put" piše u Tvitu ruskog ministarstva.

Kurir.rs, Foto: EPA / PAVEL GOLOVKIN / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track