POTPUNI UŽAS: Roditelji ubili petogodišnju ćerku i bacili je jer ju je oteo i silovao stranac, telo deteta pronađeno u smeću
Foto: US Army Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

ubistvo "iz časti" u SIRIJI

POTPUNI UŽAS: Roditelji ubili petogodišnju ćerku i bacili je jer ju je oteo i silovao stranac, telo deteta pronađeno u smeću

Planeta -

Petogodišnju devojčicu koju je oteo i silovao stranac navodno su ubili njeni roditelji, sprovevši takozvano "ubistvo iz časti".

Telo nesrećnog deteta pronađeno je u kontejneru za smeće u Manbidžu na severu Sirije.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su snage bezbednosti uhapsile nekoliko članova porodice devojčice, uključujući i roditelje koji demantuju da su ubili svoje dete.

Devojčicu je oteo nepoznati silovatelj na motoru dok je ona išla da pomogne ocu u voćnjaku. Posle potrage, devojčica je pronađena na putu izmeđi dva sela.

"Ubistva iz časti" uobičajena su pojava u Siriji. Prošlog jula, 18-godišnju devojku su ubili otac, brat i njeno pleme jer je pokušala da pobegne sa ljubavnikom i jer je odbila da se uda za rođaka. Pre nego što su je upucali u praznoj kolibi, devojku su danima tukli i izgladnjivali.

Ubrzo posle njenog ubistva, na društvenim mrežama se pojavio snimak 16-godišnje devojke koju je otac ubio jer ju je silovao rođak.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track