KANADSKI MEDIJI MALO PRETERALI: Povezali proteste kamiondžija u Otavi sa Vladimirom Putinom! VIDEO
Foto: Profimedia / Wyld Adrian/CP/ABACA, AP/Alexei Nikolsky

bruka

KANADSKI MEDIJI MALO PRETERALI: Povezali proteste kamiondžija u Otavi sa Vladimirom Putinom! VIDEO

Planeta -

Protest kamiondžija u Kanadi koji se razbuktao, a koji je počeo kao protivljenje obaveznoj vakcinaciji protiv korone, prerastao je u antivladinu pobunu , zbog čega je premijer Džastin Trudo čak morao da beži iz njegove prestoničke rezidencije na određeno tajno mesto.

Kao što se zna,prenosi portal Ruska vesna, formalni povod za proteste bio je zahtev za obaveznom vakcinacijom kamiondžija koji prelaze granicu sa SAD. Vozači su započeli reli i prešli oko pola zemlje da bi stigli do glavnog grada. Usput je konvoj rastao, pridruživali su se simpatizeri, makar i sami nisu bili kamiondžije.

Ali obim protesta je rastao, kao i broj pritužbi protiv vlasti: Trudo je već bio upamćen da je nasledio premijersku funkciju od svog oca, veoma popularnog političara. Optužili su premijera i za previše luksuzan način života, podsetili na odmor na Bahamima za koji je iz državnog budžeta potrošeno 127 hiljada dolara i neispunjena izborna obećanja.

Dakle, Trudo se založio za prekid bombardovanja Sirije i odmah zaključio sporazum o milijardama dolara u isporuci oružja Saudijskoj Arabiji, koja bombarduje pobunjenike u Jemenu.

Ali smešno je to što je kanadska televizija već emitovala optužbe protiv Rusije:

„S obzirom na podršku Kanade Ukrajini i čitavoj ovoj ruskoj krizi, ne znam da li je ovo previše nategnuto, ali postoji bojazan da bi ruski agenti mogli da doliju ulje na vatru protesta kako razmera budu rasla, ali usput , možda su oni to započeli?”, kaže voditeljka Kanadske televozije.

„Da, da, svi su očekivali invaziju na Ukrajinu, a Putin je udario Otavu“, komentarišu kanadski korisnici Tvitera sa neočekivanom ironijom.

Kurir.rs/Ruska vesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track