ZA NJIM OSTAJALE TEŠKO BOLESNE ŽENE: Italijan namerno prenosio HIV svojim partnerkama, ćutao i gledao kako umiru
Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI EPA-EFE/ATEF SAFADI

užas

ZA NJIM OSTAJALE TEŠKO BOLESNE ŽENE: Italijan namerno prenosio HIV svojim partnerkama, ćutao i gledao kako umiru

Planeta -

Advokatica Silvija Gambadoro (54) iz Italije, godinama je istraživala bivšeg muža svoje pokojne sestre Stefanije, Luiđija de Domenika (58), jer je bila uverena da joj je svesno preneo HIV u periodu kada su bili u braku.

Njena istrajnost se isplatila i dobila je pravdu koju je želela, a Luiđi je prošlog meseca osuđen na 22 godine zatvora u Siciliji za ubistvo. Ispostavilo se da Silvijina sestra nije bila jedina žrtva...

Luiđi i Stefanija su bili u braku od 2005. do 2008. godine, a zajedno imaju i sina koji se oca odrekao tokom suđenja. Stefanija je počela da se razboljeva 2015. godine, a lekari su joj u nemogućnosti da shvate šta se događa i zašto toliko gubi na težini, dijagnostifikovali anoreksiju i leukemiju.

Prekasno su shvatili da je imala HIV koji je prerastao u AIDS i Stefanija je umrla 2017. godine kada je imala 45 godina i u tom trenutku - svega 36 kilograma, premosi Dejli mejl.

Silviji je ovo bilo neprihvatljivo, pa je pokrenula misiju da sazna kako se njena sestra razbolela. Znala je da je imala dva seksualna partnera od kojih je jedan bio negativan na HIV i to je kao jedinog krivca ostavilo De Domenika koji je kada ga je Silvija 2016. godine zvala da ga pita da li ima HIV to negirao.

Advokatica se setila da je Luiđi pominjao kako je devedesetih imao partnerku koja je umrla od raka, ali se ispostavilo da je imala AIDS, kao i da je Luiđi bio na lekovima za HIV. Da stvar bude još gora, Silviji su se javile i druge žene, tačnije još četiri, koje su joj rekla da je Domeniko bio sa njima u vezi i ćutao o svojoj bolesti, pa tako i njih zarazio.

Osuđen je za ubistvo, a Silvija je istakla da iako ništa ne može da vrati njenu sestru i njenom sestriću majku, makar znaju da je pravda zadovoljena.

Kurir.rs/Dejli mejl/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track