NISMO USPELI DA GA SPASEMO, BIO JE PREKRIVEN MRAVIMA... Mladić u "kanabis delirijumu" sam sebi makazama odsekao polni organ
Foto: Ocskay Mark / Alamy / Alamy / Profimedia

BIZARAN SLUČAJ

NISMO USPELI DA GA SPASEMO, BIO JE PREKRIVEN MRAVIMA... Mladić u "kanabis delirijumu" sam sebi makazama odsekao polni organ

Planeta -

Lekari su pokušali da prišiju odsečeni ud ali je bio previše oštećen i prekriven mravima kada su ga pronašli

Muškarac sa Tajlanda je makazama je odsekao svoj penis tokom zastrašujuće psihotične epizode izazvane konzumiranjem kanabisa, prenosi Dejli mejl.

Do bizarnog incidenta je došlo kada je 23-godišnjak popušio dva grama marihuane. Muškarac, koji je pre toga na tri meseca ostavio "travu" posle višegodišnje konzumacije, dva sata posle konzumiranja opijata dobio je bolnu erekciju što može da bude nuspojava pušenja kanabisa.

Tokom halucinacije, muškarac je postao paranoičan jer mu se učinilo da mu glava penisa "iskrivljena" i u pokušaju da reši problem, odlučio je da makazama "odseće" kožu uda a potom ga je i celog amputirao, ostavivši sebi patrljak od dva centimetra i veliku posekotinu u skrotumu.

Muškarac je, piše Dejli mejl, tek posle dva sata potražio pomoć lekara. Lekari su pokušali da prišiju odsečeni ud ali je bio previše oštećen i prekriven mravima kada su ga pronašli.

Njegova psihoza je bila toliko intenzivna da je pacijent doživljavao audio-vizuelne halucinacije još dve nedelje tokom oporavka - "video" je senke i čuo životinjske zvukove poput cvrkuta ptica i zujanja insekata.

Do ovog je uznemirujućeg incidenta došlo je samo nekoliko nedelja nakon što je Tajland dekriminalizirao kanabis.

U takstu objavljenom u Žurnalu medicinskih slučajeva, dr Terapon Tangsuvanaruk naveo je da su lekari u prvom trenutku pokušali da mu prišiju odsečeni ud ali je on bio previše oštećen i postojao je rizik od infekcije.

"Penis se smatrao previše prljavim i krhkim za rekonstrukciju", rekao je doktor i dodao: "Amputirani distalni deo penisa bio je kontaminiran mravima i imao je krhke dorzalne vene".

Nakon operacije, čišćenja rane i zaustavljanja krvarenja, sa muškarcem je razgovarao i psihijatar koji je zaključio da je muškarac "koherentan ali sa ograničenim emocionalnim rasponom".

Testovi urina uzeti od muškarca potvrdili su prisutnost THC-a, psihoaktivne hemikalije u kanabisu.

Stručnjaci smatraju da mladić pati od psihotičnog poremećaja izazvanom konzumiranjem nedozvoljenih supstanci.

Posle dvonedeljnog boravka u bolnici, muškarac je mogao da morki sedeći a halucinacije su prestale. Planirana operacija produžavanja preostalog penisa nije uspela jer se pacijent odselio.

Lekari smatraju da je uzrok bola u penisu bio posledica prijapizma, bolne erekcije koja traje duže od četiri sata, ali da je tu dijazgonu sada nemoguće potvrditi jer je došlo do samoamputacije.

Psihoza izazvana kanabisom poznata je potencijalna nuspojava upotrebe droge, iako je samogenitalno sakaćenje kao rezultat retko.

Korištenje kanabisa generalno može da izazove blage halucinacije, kao i osećaj teskobe.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track