TRAMP POSLE OSTAVKE ŠEFA CNN: Vreme je da iza sebe ostavimo lažne vesti!
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, AP

protivnik

TRAMP POSLE OSTAVKE ŠEFA CNN: Vreme je da iza sebe ostavimo lažne vesti!

Planeta -

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ismevao je dugogodišnjeg izvršnog direktora za medije Džefa Cakera nakon njegove ostavke na mesto šefa CNN-a u sredu.

Zaker je podneo ostavku nakon što nije otkrio svoju romantičnu vezu sa visokim izvršnim direktorom CNN-a, koja je izašla na videlo u okviru istrage o ponašanju bivšeg voditelja Krisa Kuoma.

„Priznao sam da je odnos evoluirao poslednjih godina“, rekao je Caker u dopisu zaposlenima. "Od mene se tražilo da to otkrijem kada je počelo, ali nisam. Pogrešio sam."

U saopštenju objavljenom ubrzo nakon što je objavljena vest o Cakerovoj ostavci, Tramp je rekao da je glavni šef CNN-a van posla jer je mreža "izgubila gledanost i sve ostalo".

Sada je prilika da se lažne vesti stave na pozadinu jer možda nema ništa važnije od ispravljanja užasnih velikih medija u našoj zemlji, a u slučaju CNN-a, širom sveta“, rekao je Tramp.

Zaker je bio redovna prepreka Trampu, koji je bio na udaru agresivnog izveštavanja CNN-a i drugih u vezi sa njegovim poslovnim odnosima, javnim izjavama i politikom tokom svog boravka u Beloj kući.

Dok je bio na NBC Universalu, Caker je 2004. stavio "Šegrt" na NBC i učinio Trampa poznatim imenom, primetio je Njujork tajms.

„Ne žalim zbog uloge koju sam odigrao u njegovoj karijeri“, rekao je Zaker o Trampu 2020.

U 2016. Zaker je rekao da želi da Tramp „radi nedeljni šou“ i ponudio savete za tadašnjeg kandidata uoči predsedničke debate GOP na mreži, preneo je Hill.

„Mislim da će se drugi momci strašno udružiti sa njim“, rekao je Caker Trampovom bivšem ličnom advokatu Majklu Koenu prema audio snimku telefonskog poziva iz 2016. "I mislim da će se održati, kao i svaki put. Nikada nije izgubio debatu. I znate šta? Dobar je u ovome... Biće mu sjajno."

Kurir.rs/Hill

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track