UKRAJINSKA AMBASADA U BEOGRADU: Moskva traži opravdanje za invaziju, ruski separatisti granatirali vrtić u Donbasu, ima povređenih
Foto: Ambasada Ukrajine

ukrajinska kriza

UKRAJINSKA AMBASADA U BEOGRADU: Moskva traži opravdanje za invaziju, ruski separatisti granatirali vrtić u Donbasu, ima povređenih

Planeta -

Proruske snage otvorile su danas vatru na Lugansku oblast i tom prilikom je pogođena zgrada vrtića. Povređene su tri osobe.

Snage Ruske federacije u donbasu otvorile su vatru na Stanici Luganskoj (Luganska oblast) i usled granatiranja pogođena je zgrada vrtića u kojoj su se u tom trenutku nalazila deca. Povređena su tri radnika ustanove, saopštila je Ambasada Ukrajine u Beogradu.

Ukrajina
foto: Ambasada Ukrajine

Kako se navodi u saopštenju, povređen je član obezbeđenja, pralja i pomoćna vaspitačica koji su prebačeni u bolnicu i nalaze se u stanju šoka.

Nema povređene i ranjene dece, pošto je granata pogodila muzičku salu u kojoj se nije održavala nastava, rekao je načelnik Stanično-Luganske uprave Albert Zinčenko.

Ukrajina
foto: Ambasada Ukrajine

U saopštenju se navodi i da su se pod vatrom našli i železnička stanica i lokomotivni depo. Zaposleni u stanici i depou nisu povređeni. Jedna lokomotiva je oštećena. Oštećena je i zgrada depoa.

Oštećena je i komunalna infrastruktura – polovina ukrajinskog naselja je ostala bez struje. Ukrajinska trupe su odmah evakuisale civile u sklonište, navodi se u saopštenju ambasade.

Iz ambasade navode da Rusija pokušava da lansira lažne informacije i tako diskredituje ukrajinsku stranu i opravda vojnu agresiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track