EKSPLOZIVNA NAPRAVA ISPOD AUTOBUSA ZA EVAKUACIJU? Vlasti Luganska navodno pronašle bombu na putu ka graničnom prelazu
Foto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

ključa u donbasu

EKSPLOZIVNA NAPRAVA ISPOD AUTOBUSA ZA EVAKUACIJU? Vlasti Luganska navodno pronašle bombu na putu ka graničnom prelazu

Planeta -

Otcepljeni regioni Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine stavljeni su u stanje visoke pripravnosti zbog izveštaja o stotinama kršenja primirja iz Minska od strane ukrajinskih trupa koje su gađale artiljeriju, minobacače i protivtenkovsko oružje preko linije kontakta u proteklih 48 sati.

Vlasti u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici otkrile su eksplozivnu napravu ispod mosta koju koriste autobusi koji evakuišu civile iz regiona u Rusiju, rekao je za međunarodni Sputnjik izvor povezan sa bezbednosnim službama.

Uređaj je, navodno, pronađen izvan grada Malogvardejsk, na putu ka graničnom prelazu Izvarino.

Ranije u subotu, vlasti u Donjecku su izvestile da su primile anonimna upozorenja o postavljanju eksploziva u zgrade u severnom delu grada, uključujući dva hotela i četiri stambena naselja.

U petak uveče, džip koji pripada šefu Donjecke narodne milicije Denisu Sinenkovu dignut je u vazduh na parkingu ispred zgrade u kojoj se nalazi Vlada samoproglašene republike. Istražitelji veruju da se radilo o namernom napadu automobila bombe, pri čemu je eksplozija bila dovoljno snažna da se čula širom grada.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track