PANIKA U KIJEVU, KOLONE AUTOMOBILA IDU NA ZAPAD: Pogledajte snimke napada ruskih helikoptera, sledi kontranapad PVO (VIDEO)
Foto: Printscreen

Strah

PANIKA U KIJEVU, KOLONE AUTOMOBILA IDU NA ZAPAD: Pogledajte snimke napada ruskih helikoptera, sledi kontranapad PVO (VIDEO)

Planeta -

Rusi se približavaju glavnom gradu Ukrajine Kijevu, a u gradu tokom celog dana vlada panika. Na ulicama su velike kolone automobilaPANI, a većina građana ide ka zapadu i jugu. Na benzinskim pumpama su velike gužve, a sveopšti haos se širi posle informacije da se Vojska Rusija nalazi u predgrađima ovog grada.

Automobili idu na zapad u Kijevu, dalje od eksplozija na istoku.

Ofanziva na Ukrajinu počela je u noći između srede i četvrtka i odigrava se munjevitom brzinom. Jedna od akcija koju su ukrajinski zvaničnici potvrdili je napad helikopterom u blizini Hostomela u Кijevskoj oblasti.

Na snimcima se vide helikopteri Mi-8 i Кa-52 koji su doleteli iz pravca Belorusije da bi zauzeli aerodrom blizu Кijeva. Najmanje 20 letelica je učestvovalo u napadu, koji su meštani na licu mesta snimili iz više različitih uglova. Ukrajinska vojska oborila je dva helikoptera Ka-52, a zasad je poznato da su se piloti jedne letelice uspešno prizemljili.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

Stanovi u Ukrajini potpuno u ruševinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track