MITROPOLIT KIJEVSKI I CELE UKRAJINE ONFURIJE: Pozivam vas da ne paničite, da budete hrabri i da pokažete ljubav prema Otadžbini
Foto: Foto: Printscreen Українська Православна Церква

obračanje crkvenog velikodostojnika

MITROPOLIT KIJEVSKI I CELE UKRAJINE ONFURIJE: Pozivam vas da ne paničite, da budete hrabri i da pokažete ljubav prema Otadžbini

Planeta -

Kao Predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve, obraćam se vama i svim građanima Ukrajine. Došlo je do nesreće. Na preveliku žalost, Rusija je otpočela vojne operacije protiv Ukrajine i u ovom sudbonosnom trenutku pozivam vas da ne paničite, da budete hrabri i da pokažete ljubav prema svojoj Otadžbini i jedni prema drugima.

Pozivam vas, pre svega, da se pokajnički molite za Ukrajinu, za našu vojsku i naš narod, molim vas da zaboravite međusobne svađe i nesporazume i da se sjedinite ljubavlju prema Bogu i našoj Otadžbini.

U ovom tragičnom vremenu izražavamo posebnu ljubav i podršku našim vojnicima koji stoje na straži, čuvaju i brane našu zemlju i naš narod. Neka ih Bog blagoslovi i čuva!

Braneći suverenitet i integritet Ukrajine, obraćamo se i predsedniku Rusije i molimo da odmah prekine bratoubilački rat. Ukrajinski i ruski narod izašli su iz Dnjeparske krstionice, a rat između ovih naroda je ponavljanje Kainovog greha, koji je zbog zavisti ubio svog rođenog brata. Takav rat nema opravdanja ni kod Boga ni kod čoveka.

Pozivam sve da ostanu zdravog razuma koji nas uči da naše ovozemaljske probleme rešavamo međusobnim dijalogom i međusobnim razumevanjem i iskreno se nadam da će nam Gospod oprostiti naše grehe i da će mir Božiji zavladati na našoj zemlji i u celom svetu!

Kurir.rs/Ukrajinska ambasada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja