01:13

Ukrajinski zvaničnici potvrdili: Ruske trupe preuzele Herson

ukrajina

KIJEV: PRESUDIO MU NARODNI SUD, UBILI GA RODOLJUBI Proruski gradonačelnik iz Donbasa otet i likvidiran hicem u srce na ulici

Planeta -

Gradonačelnik Kremina u Lugansku, koji je podržavao rusku vojnu operaciju u Ukrajini, ubijen je nakon što je bio otet iz svog doma.

Volodimir Štruk je ubijen hicem u srce nakon što je otet, rekla je njegova žena.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko rekao je da je Štruk podržavao separatiste iz Luganska i aktivno zagovarao "pro Putinove stavove" zbog čega mu je "narodni tribunal presudio" i osudio kao "izdajnika".

Ukrajinski zvaničnik je na Fejsbuku poručio: "Jedan izdajnik manje u Ukrajini. Volodimir Štruk, bivši član Luganskog regionalnog saveta, šef Kremina pronađen je mrtav".

"On je 2014. aktivno podržavao LNR (Lugansku Narodnu Republiku). Potom je otišao u deo Luganska koji nije bio pod privremenom okupacijom i dva puta je izabran za gradonačelnika Kremina. Prošle nedelje, aktivno je podržavao ruske stavove, pozivao članove veća da komuniciraju sa Ruskom Federacijom i LNR".

"Njegova žena je 1. marta rekla da su ga otele osobe u kamuflažnoj uniformi. Uzrok smrti je rana u predelu srca", naveo je savetnik ukrajinskog ministra policije.

Geraščenko je dodao da čitav državni aparat Ukrajine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, tužilaštvo i sudovi osam godina nisu mogli ništa da urade sa otvorenim separatistom Štrukom "jer je imao mnogo novca" koji je najverovatnije dobijao od Rusije.

"Ali kada su se ruske trupe približile Kreminu na 15 kilometara, Vladimiru Štruku je sudio narodni sud. Po svemu sudeći, streljali su ga nepoznati rodoljubi kao izdajnika. Kada uskoro pobedimo fašističku Rusiju – očistićemo i preseliti sve policajce i korumpirane sudije koji su prikrivali ljude poput Štruka!“, naveo je ukrajinski zvaničnik.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

05:54

REPORTER KURIRA PRISUSTVOVAO POTRESNOJ SCENI NA UKRAJINSKOJ GRANICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track