KRALJICA NAPUŠTA BAKINGEMSKU PALATU: Elizabeta II će raditi "od kuće" iz dvorca Vindzor gde je živela sa Filipom do njegove smrti
Foto: Profimedia /Gareth Everett/Huw Evans Agency

promene

KRALJICA NAPUŠTA BAKINGEMSKU PALATU: Elizabeta II će raditi "od kuće" iz dvorca Vindzor gde je živela sa Filipom do njegove smrti

Planeta -

Kraljica je odlučila da zamak Vindzor učini svojim stalnim domom i glavnom rezidencijom, saopšteno je sinoć.

Kraljica Elizabeta II (95) navodno se nikada neće u potpunosti vratiti u Bakingemsku palatu, gde se veruje da nije provela noć od marta 2020.

Umesto toga, ona se opredelila za "rad od kuće“ i to u Vindzoru gde će se sastajati sa visokim zvaničnicima i zvaničnicima.

Veruje se da su dvorjani takođe voljni da smanje kraljičina putovanja, nakon što je priznala da se osećala slabo šaleći se "kao što vidite, ne mogu da se pomerim“ tokom nedavnog razgovoraa sa dva sekretara službi odbrane.

Kraljica je provela veliki deo izolacije u Vindzoru sa princom Filipom sve do njegove smrti u aprilu prošle godine – a izvori kažu da je par tamo "ponovo otkrio sreću svojih ranih zajedničkih godina“.

Na njenu odluku možda je uticalo tekuće renoviranje njene rezidencije u centru Londona, gde će radovi trajati do 2027. godine.

To znači da će se u Bakingemsku palatu useliti princ Čarls i Kamila kada postanu kralj i kraljica supruga nakon kraljičine smrti.

Ekspert za monarhiju Hjugo Vikers rekao je za Sandej tajms da je "Vindzor mesto koje (kraljica) voli".

"Tamo su joj sećanja na princa Filipa, konji i porodica. Ima smisla", rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track