OGLASIO SE NAJPRODAVANIJI SVETSKI PISAC POVODOM UKRAJINSKE KRIZE Koeljo napisao dva tvita o Rusima i Ukrajincima i razbesneo mnoge
Foto: Shutterstock, Twitter/Paulo Coelho

ukrajinska kriza

OGLASIO SE NAJPRODAVANIJI SVETSKI PISAC POVODOM UKRAJINSKE KRIZE Koeljo napisao dva tvita o Rusima i Ukrajincima i razbesneo mnoge

Planeta -

Čuveni brazilski i svetski poznat pisac Paolo Koeljo oglasio se na svom Tviter nalogu povodom ukrajinske krize i dao veoma zanimljivo stanovište povodom ove teme.

- Ukrajinska kriza je zgodan izgovor za rusofobiju - napisao je Paolo Koeljo na svom Tviter nalogu u prvom tvitu, a potom dodao:

- Bio sam u Lavovu, Kijevu, Odesi, Jalti, Černobilju (Ukrajina) Prešao sam 10.000 km vozom, od Moskve do Vladivostoka (Rusija) Da, postoji rat: ali ne krivite obične ljude - napisao je Koeljo u svom drugom tvitu.

Ovi Koeljovi tvitovi izazvali su lavinu komentara na ovoj društvenoj mreži, kako pozitivnih, tako i negativnih zbog svih dešavanja u Ukrajini, ali i Evropi i čitavom svetu.

Podsetimo, Paulo Koeljo je brazilski pisac i jedan od najprodavanijih autora na svetu. Neka od njegovih najpoznatijih dela su Jedanaest minuta, Alhemičar, Veštica iz Portobela, Demon i gospođica Prim, Zahir, Hodočašće, Valkire, Pobednik ostaje sam, Brida i Priručnik za ratnika svetlosti. Roman Alhemičar je objavljen 1988. godine, ali je popularan postao tek nakon 1990. godine.

S vremenom je prodato 65 miliona primeraka ove knjige i ona je postala jedna od najprodavanijih u istoriji. Prevedena je na 67 jezika i zabeležena je u Ginisovoj knjizi rekorda kao najprevođenija knjiga jednog živog autora.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:49

OVO JE HITLERIZACIJA PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO SISTEMA I RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track