RUSIJA UVELA SANKCIJE BAJDENU: Posle nove ture međunarodnih sankcija, Moskva uzvratila istom merom
Foto: AP / Patrick Semansky

rat u ukrajini

RUSIJA UVELA SANKCIJE BAJDENU: Posle nove ture međunarodnih sankcija, Moskva uzvratila istom merom

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Rusija uvela sankcije američkom predsedniku i državnom sekretaru.

Rusija je uvela sankcije (Džou) Bajdenu i (Entoniju) Blinkenu, saopšteno je iz ministarstva.

"Kao odgovor na niz sankcija bez presedana... od 15. marta ove godine, ruska 'stop lista' uključuje na temelju reciprociteta predsednika Dž. Bajdena, državnog sekretara E. Blinkena, ministra obrane L. Ostina i predsednika generalštaba M. Majlija, kao i brojne šefova institucija i poznate američke osobe", navodi se u saopštenju.

Na udaru ruskih sankcija našla se i Hilari Klinton.

Portparolka ministarstva Marija Zaharova objavila je spisak od 13 imena na kojima su pored Bajdena i njegove porodice, zvaničnici američkih službi bezbednosti, finansijskih i drugih institucija.

Evropska unija i Velika Britanija danas su uvele novu turu sankcija usmerenih protiv Rusije. Na njihovim spiskovima sankcionisanih našli su se pojedinci i institucije bliski Kremlju.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

02:32

BAJDEN U GOVORU O STANJU NACIJE: Putin je pogrešio i nema pojma šta mu se sprema!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track