SA 3 GOSPOĐE IZRODIO NJIH 10 A JOŠ 2 USVOJIO Ko je Ramzan Kadirov! Slika se s lavovima, živi u zlatu a evo ga u maminom zagrljaju
Foto: Instagram Printscreen

Kadirovi pripadaju jednom od najvećih čečenskih klanova - Benoj

SA 3 GOSPOĐE IZRODIO NJIH 10 A JOŠ 2 USVOJIO Ko je Ramzan Kadirov! Slika se s lavovima, živi u zlatu a evo ga u maminom zagrljaju

Planeta -

BEOGRAD/GROZNI - Sa ocem je ratovao protiv vlasti u Moskvi a onda se priklonio Putinu i Kremlju.

Kako se dogodio takav preokret i ko je u stvari Ramzan Kadirov...

Rođen je 5. oktobra 1976. godine u selu Centaroj, u Kurčalojevskom rejonu, Čečeno-Ingušetske Republike, u sastavu Sovjetskog Saveza.

KADIROV PRETI UKRAJINCIMA: Kijevski nacisti, moji Čečeni su vam sve bliže. Predajte se ili ste gotovi

Drugi je sin u porodici Ahmada Kadirova i njegovo najmlađe dete. Njegov stariji brat bio je Zelimhan Kadirov (1974 - 31. maj 2004), a ima i dve starije sestre, Zargan (1971.) i Zulaj (1972). Kadirovi pripadaju jednom od najvećih čečenskih klanova - Benoj.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom selu. Studirao je menadžment.

Sve žene Ramzana Kadirova

Sa tri žene - Medni Musaevna Kadirova, Fatima Kazujeva i Aminat Ahmadova - izrodio je desetoro dece a još dva dečaka usvojio. Ima šest ćerki i šest sinova.

Nakon izbijanja Prvog čečenskog rata 1994. godine, Kadirov se zajedno sa ocem priključuje redovima separatista u Čečeniji i bori protiv ruskih snaga.

Nakon ovog rata, Kadirov je od 1996. godine, radio kao asistent i lični telohranitelj svog oca Ahmad-Hadži Kadirova, koji je bio muftija Ičkerije.

Ahmad-Hadži Kadirov bio je jedan od vođa separatističkog i anti-ruskog pokreta u Čečeniji, koji je protiv Rusije proglasio džihad.

U jesen 1999. godine, Ramzan i njegov otac, odupiru se narastajućem uticaju vehabizma među Čečenima i staju na stranu vlasti u Moskvi.

Nakon atentata i smrti njegovog oca, 10. maja 2004. godine, Ramzan Kadirov je imenovan za prvog zamenika premijera Čečenske Republike.

Kada mu je sestru Zulaju uhapsila dagestanska policija u january 2005, Kadirov i 150 njegovih najbližih ljudi odvezli su se u Kasavirt i opkolili vladinu zgradu iz koje su oslobodili Zulaju koja je po izlasku iz zgrade zapucala u vazduh.

Nešto kasnije je o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rekao sledeće: Putin je zaustavio rat, i treba da bude predsednik doživotno. Demokratija je sve drugo samo ne američka izmišljotina.

Rusi se nikada neće povinovati njihovim zakonima. Putin je u februaru 2007. potpisao dekret kojim se Kadirov postavlja na mesto čečenskog predsednika.

Kurir.rs/Wikipedia

Bonus video:

04:08

RUSIJA KORISTI METODU ANAKONDA STISAK! Vitorović objasnio šta ova metoda ZNAČI i KOJE SU POSLEDICE za Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track