ČUVENA ALEKSIS IZ DINASTIJE PROGOVORILA O RUSKOM LIDERU Putinova invazija na Ukrajinu je ZVERSTVO!
Foto: EPA/Ringo Chiu, EPA/SERGEY GUNEEV

GLUMICU SU POTRESLI DOGAĐAJI U ISTOČNOJ EVROPI

ČUVENA ALEKSIS IZ DINASTIJE PROGOVORILA O RUSKOM LIDERU Putinova invazija na Ukrajinu je ZVERSTVO!

Planeta -

Glumica Džoan Kolins osudila je rusku invaziju na Ukrajinu, nazvavši lidera te zemlje Vladimira Putina označila kao ''ratnog zločinca'', dok je podržala apel organizacije ''Mejl fors'' za pomoć žrtvama rata.

Ova 88-godišnja glumica pozdravila je akciju prikupljanja sredstava, koja je sada prikupila 8,3 miliona funti.

-Putinova invazija na Ukrajinu je zverstvo, a granatiranje i bombardovanje nevinih civila, beba i dece nije ništa drugo do ratni zločin. Strah, teror i ekstremne temperature nanose ogromnu štetu, rekla je ona, prenosi Dejli mejl.

- U potpunosti podržavam akciju Mejla za izbeglice iz Ukrajine, kojom pokušava da se pomogne ovim ljudima, dodaje.

Novac od naših velikodušnih čitalaca ide velikim humanitarnim organizacijama u Ukrajini i okolnim zemljama koje pomažu izbeglicama koje beže od invazije, piše Dejli mejl, koji je pokrenuo ovu akciju.

Među izbeglicama je bila i baka sa dijabetesom, koja je pobegla bez ičega osim svoje voljene mačke u korpi.

Prelazeći granicu na sigurno u Rumuniji, Olga, 57, jecala je dok su je čekali sa ćebetom, toplim napitkom i prijateljskim licem zahvaljujući ''Care International-u'', jednoj od dobrotvornih organizacija koju podržavaju čitaoci Dejli mejla.

Olga, koja teško hoda nakon moždanog udara 2011. godine, rekla je za svog ljubimca: Ona se brine o meni kada sam bolesna, gde god da osetim bol.

- Isto je kada se aktiviraju sirene – ona zna da dođe i legne sa mnom u krevet, mi se pokrijemo ćebetom i ostanemo tamo dok ne bude bezbedno. Uzmem mačku na grudi i mazimo se dok sirene ne prođe+u.

Kako je dodala, u Rumuniji, volonteri su joj bili od velike pomoći, pomogli su joj oko prtljaga i registrovali je za prevoz.

- Sve oko napuštanja Ukrajine je teško. Toliko je bolno – to je toliko godina mog života, koje ostavljam sve iza sebe, rekla je Olga.

Apel ''Mejl fors Ukrajna'' do sada je prikupio 8,3 miliona funti.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track