ŠTA SE DEŠAVA U BERDIJANSKU? Ukrajinci tvrde da su uništili ruski ratni brod FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

ruska invazija na ukrajinu

ŠTA SE DEŠAVA U BERDIJANSKU? Ukrajinci tvrde da su uništili ruski ratni brod FOTO, VIDEO

Planeta -

Ukrajinska vojska saopštila je da je veliki ruski brod uništen u blizini južnog lučkog grada Berdijanska.

U objavi na Fejsbuku, ukrajinska mornarica navodi da je veliki desantni brod "Orsk“ jutros pogođen i zapaljen u Azovskom moru.

Veliki desantni brod Crnomorske flote okupatora "Orsk“ uništen je u luci Berdijansk koju je zauzela Rusija, navodi se u poruci.

Ukrajinski mediji javljaju da je jedan ruski brod potonuo, a dva gore, kao i da je pogođeno skladište municije i skladište goriva.

Ovu informaciju nije moguće potvrditi iz drugih izvora.

Rusija je zauzela Berdijansk, koji leži između Krima i opkoljenog grada Marijupolja, pre nekoliko nedelja i koristi luku za dopunu goriva.

Prema rečima Majkla Horovica, geopolitičkog i bezbednosnog analitičara Instituta Le Bek, Rusija je nedavno počela da koristi luku Berdijansk za istovar vojne opreme, prenosi Gardijan.

Horovic je sugerisao da je brod možda u plamenu, ali nije mogao da potvrdi. Drugi nepotvrđeni izveštaji tvrde da su skladište municije, kao i više ruskih mornaričkih brodova pogođeni raketnim napadom.

Viši savetnik ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko, postavio je fotografiju na kojoj se navodno vidi gust dim koji kulja iz luke na svom zvaničnom Telegram nalogu.

-Skladište raketnog i artiljerijskog oružja u Berdijansku koji su okupirali Rusi, napisao je pored fotografije.

Ukrajinska medijska kuća NEXTA TV saopštila je da je rečeno da su ruski brodovi pogođeni, ali da se čeka potvrda, prenosi Gardijan.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track