KIPAR OLAKŠAO ULAZAK U ZEMLJU: Ukinuto obavezno testiranje pre ukrcavanja na let i po dolasku! Nema više popunjavanja papira
Foto: Youtube Printscreen

Uoči turističke sezone

KIPAR OLAKŠAO ULAZAK U ZEMLJU: Ukinuto obavezno testiranje pre ukrcavanja na let i po dolasku! Nema više popunjavanja papira

Planeta -

Kiparske vlasti su danas olakšale ulazak u tu ostrvsku zemlju u Sredozemnom moru, ukinuvši obavezno testiranje pre ukrcavanja na let ili po dolasku.

Prema novim propisima, nevakcinisani ljudi koji nisu bili zaraženi korona virusom u skorije vreme moraju da urade PCR test 72 sata pre leta ili brzi test 24 časa pre polaska.

Svi putnici koji putuju za Kipar više ne moraju da popunjavaju obrazac koji vlastima omogućava da ih pronađu ako budu pozitivno testirani tokom boravka na ostrvu.

Vakcinisanim i putnicima koji su se oporavili od korona virusa biće potreban važeći zdravstveni sertifikat Evropske unije ili trećih zemalja, ako su se one pridružile evropskom sistemu.

Sve odrasle osobe smatraju se vakcinisanim devet meseci posle primanja druge doze ili ako su primile treću dozu.

Osobe se smatraju nedavno oporavljenim od kovida-19 sedam dana posle pozitivnog testa i šest meseci posle toga.

Turizam čini 13 odsto kiparske privrede, a vlasti žele da privuku nove putnike da bi nadoknadile značajan gubitak ruskih i ukrajinskih turista posle invazije Rusije na Ukrajinu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track