MLADI ETIOPLJANI U REDOVIMA STOJE PRED AMBASADOM RUSIJE Žele da ratuju u Ukrajini? Oglasila se i Rusija FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen YT/BBC

kriza na istoku

MLADI ETIOPLJANI U REDOVIMA STOJE PRED AMBASADOM RUSIJE Žele da ratuju u Ukrajini? Oglasila se i Rusija FOTO, VIDEO

Planeta -

Veliki broj mladih Etiopljana okuplja se pred ruskom ambasadom u glavnom gradu Adis Abebi, a šire se informacije da Rusi regrutiraju vojnike za rat u Ukrajini.

Mnogi Etiopljani u ambasadi viđeni su kako nose lična dokumenta.

Mladić koji je čekao na ulazu rekao je za BBC da traži dobru platu kao vojnik ili da se zaposli na nekom drugom poslu.

Rusija, međutim, negira tu informaciju te vlasti tvrde kako u Etiopiji regrutacija nije u toku i da mnogi pokazuju solidarnost sa Rusijom.

-Mnogi izražavaju podršku Rusiji, a neki od njih su spremni da pomognu na bilo koji način. Međutim, mi ne regrutujemo, rekla je Marija Černuknina, portparolka tamošnje ambasade.

Ambasada se o situaciji oglasila i na Tviteru.

-Obaveštavamo da ambasada ne prihvata nikakve prijave za regrutovanje u Oružane snage Ruske Federacije, navodi se u objavi, u kojoj su i zahvalilisu se Etiopiji na podršci koju je pružila Rusiji tokom glasanja u UN-u.

Podsetimo, Etiopija je bila među zemljama koje nisu glasale u vezi sa rezolucijom o ruskoj invaziji na Ukrajinu, a 17 afričkih zemalja je na glasanju bilo suzdržano, među njima i Južnoafrička Republika.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track