PUTIN OBEĆAO 'NORMALIZACIJU' ŽIVOTA U DONBASU: Tu su se svih ovih 8 godina nastavljala bombardovanja i artiljerijski napadi!
Foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL

moskva

PUTIN OBEĆAO 'NORMALIZACIJU' ŽIVOTA U DONBASU: Tu su se svih ovih 8 godina nastavljala bombardovanja i artiljerijski napadi!

Planeta -

Rusija će "dosledno delovati" da bi osigurala da se "normalizuje" život u Donbasu, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je na sastanku neprofitnih grupa koje finansira država obećao da će "delovati dosledno" i da će se pobrinuti da se život u Donbasu "normalizuje".

Putin je rekao da su neprijateljstva u istočnoj Ukrajini, gde se pobunjenici koje podržava Rusija, bore protiv ukrajinskih snaga od 2014. godine, podstakla Rusiju da pokrene vojnu operaciju.

Vladimir Putin
foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL

"Tu su se svih ovih osam godina nastavljala bombardovanja, artiljerijski napadi i neprijateljstva. I naravno, ljudima je bilo veoma, veoma teško. Cilj (sadašnje ruske) operacije je da se pomogne našim ljudima koji žive u Donbasu", rekao je on.

Rusija je u tom industrijskom središtu Ukrajine priznala nezavisnost dveju samoproglašenih "republika", a potom 24. februara počela agresiju na Ukrajinu.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA /MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track