GENERALŠTAB TVRDI DA SE NATO SPREMA ZA RAT: Grupišu vojsku u blizini granica Rusije!
Foto: EPA Gatis Indrevics

Tvrde da je Alijansa dvostručila svoje snage u istočnoj Evropi

GENERALŠTAB TVRDI DA SE NATO SPREMA ZA RAT: Grupišu vojsku u blizini granica Rusije!

Planeta -

Generalštab Belorusije upozorio je u četvrtak da je izvesno da će se vojnici NATO alijanse grupisati u blizini granica Rusije.

Generalštab ove zemlje je u saopštenju naveo da se NATO, zapravo, "sprema za izvođenje vojnih operacija u istočnom pravcu".

"NATO je udvostručio svoje snage u istočnoj Evropi, i zapravo se sprema za rat", izjavio je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Ruslan Kosigin.

On je dodao da se u neposrednoj blizini granica Rusije i Belorusije već danas nalaze snage na osnovu kojih se u najkraćem roku mogu stvoriti udarne grupe.

"Istovremeno je iz SAD prebačen značajan deo vojnih snaga i opreme, navodno namenjenih jačanju istočnog krila NATO alijanse", rekao je on i nastavio:

"Trenutno se na teritoriji i u vazdušnom prostoru država centralne i istočne Evrope, uključujući Poljsku i baltičke zemlje, kao i u vodama Baltičkog i Severnog mora održavaju događaji velikih razmera, multinacionalne vežbe "Branilac Evrope-2022". U stvari, u toku su pripreme za vođenje rat", rekao je on.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track