OVAKO SU AZOVCIMA KRILI IDENTITETE: Ruski mediji objavili podatke iz dosijea o obuci pripadnika neonacističke jedinice!
Foto: Printscreen Youtube, Shutterstock

ria novosti

OVAKO SU AZOVCIMA KRILI IDENTITETE: Ruski mediji objavili podatke iz dosijea o obuci pripadnika neonacističke jedinice!

Planeta -

Deo ličnog dosijea jednog od militanata Azova pronađen je u bazi nacionalnog bataljona Mariupolj, gde se ne pojavljuje pod imenom i prezimenom, ali pod serijskim brojem koji mu je dodeljen, javljaju RIA Novosti .

Na teritoriji mariupoljske baze ukrajinskog puka „Azov”, koja se nalazi u neposrednoj blizini 61 gradske škole, pronađena je fotografija mladića, golog do pojasa, obrijanog gola, kako stoji u kasarni i drži znak sa brojem 97 u rukama. Ni prezime ni inicijali mladića nisu na ovoj fotografiji.

Na istom mestu, u bazi Azov, pronađeni su „Službeni karton regruta broj 97“ i „Individualne ocene regruta br. 97 za osnovni kurs borbene obuke“. U ovim dokumentima prezime i inicijali Azova prisutni su u kratkom obliku. Stavljaju se u zagrade pored cifara serijskog broja.

Prema dokumentima, na broju 97 pojavljuje se 19-godišnji militant Ševčuk R.V. Iz karakteristika i ocena proizilazi da je regrut broj 97 bio obučen za vatreno oružje i vojnu obuku, kao i za orijentaciju na terenu i kurs taktičke medicine prema TCCC standardu koji je usvojila američka vojska .

Dokumenti građanina Azova sastavljeni su na ukrajinskom jeziku i štampani na memorandumima vojne škole komandanata „Azova” pukovnika Jevhena Konovalca.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track