ROGOZIN POBESNEO, PRETI INTERKONTINENTALNOM RAKETOM: "Sarmat neće tražiti dozvolu za prelet od kukavičkih Bugara, i Crnogoraca"
Foto: Profimedia / EyePress News /Shutterstock

prešao granicu

ROGOZIN POBESNEO, PRETI INTERKONTINENTALNOM RAKETOM: "Sarmat neće tražiti dozvolu za prelet od kukavičkih Bugara, i Crnogoraca"

Planeta -

Vest da su Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranili prelet aviona ruskog šefa diplomatije koji je trebao da doputuje u dvodnevnu posetu Beogradu, ustalasala je Moskvu.

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi je proključao bes i srdžba.

U ljutnji je posebno istupio direktor državne sevmirske agencije Roskosmos Dimitri Rogozin koji je preko Tvitera iskazao srdžbu i gnev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom rečju "Sarmat".

Dimitri Rogozin
foto: FOTO Printscreen Twitter

Naime, on je na tviteru napisao poruku sledeće sadržine, koju su neki shvatili kao pretnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

"Ono što je dobro je "Sarmat"? Neće da traži saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, Kao i ostali, Šveđani.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete , pa je pre nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao "otrvone strele" i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismevajući ili kritikujući Zapad.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

00:40

ZAHAROVA O ZABRANI PRELETA LAVROVU: Moskva ne pravi gvozdenu zavesu, EVROPA OGRAĐUJE RUSIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track