01:34

OVO JE NOVI MINI TRAMP! Stručnjak otkrila pobedničku verziju republikanaca 2014. godine: DEMOKRATAMA JE CILJ DA PREKINU OVU VEZU

SAD

OVO JE MINI TRAMP! Ravasi otkrila pobedničku verziju republikanaca 2014. godine: DEMOKRATAMA JE CILJ DA PREKINU OVU VEZU

Planeta -

Politički uticaj bivšeg predsednika Donalda Trampa na Republikansku stranku 16 meseci posle odlaska iz Bele kuće ponovo je bio testiran, jer su se kandidati koje je podržao takmičili sa drugim republikancima na primarnim izborima u nekoliko politički važnih država.

Bivši direktor hedž fonda Dejvid Mekormik izgubio je na primarnim izborima u Republikanskoj stranci od kardiohirurga i TV lica Mehmeta Oza, u trci za republikanskog kandidata za američki Senat. Oza je inače podržao bivši predsednik Donald Tramp.

Politički strateg i prof. Olga Ravasi, osnivač organizacije "Srbi za Trampa", predsednica i osnivač "Sava Paca", tvrdi da doktor Oz nije popularan u konzervativnim krugovima, mada je razlog njegove pobede bio taj što ga je Tramp javno podržao.

Olga Ravasi
foto: Kurir Televizija

- Pobeda doktora Oza je bila veoma vruća tema ovde u Americi. On je dobio podršku od Trampa međutim u tim bliskim konzervativnim krugovima nisu bili baš preterano zadovoljni izborom doktora. Mada strateški gledano doktor Oz može pobediti u novembru i to je ono što je Tramp kalkulisao, da bi preuzeli senat - rekla je Ravasi.

Dodala je da on nije jedini kandidat koji je podržan, zapravo preko sto kandidata je podržao i velika većina je zapravo i odnela pobedu.

- Svi kandidati koje je Tramp podržao, odneli su pobedu kroz ove primarne izbore. Trenutno je situacija takva da je Tramp podržao više od sto kandidata, a 92 njih su pobedili. Samo dvoje njih su izgubili i to u državi Džordžiji i tu je i dalje problematična situacija, a to je krađa izbora - rekla je Ravasi.

Donald Tramp, Ron Desantis
foto: EPA/ADAM DAVIS, AP/ Marta Lavandier

Politički strateg se dotakao i guvernera Floride koji je po njenim saznanjima veliko ime kod republikanaca.

- Jako prominentno i važno ime je guverner Floride Ron de Santis. On se pozicionira kao mini Tramp. Međutim ono što demokrate pokušavaju da naprave je jedan razdor između Trampa i De Santisa koji je čak viđen i mnogo pozitivnije nego sam Tramp. Ono na šta republikanci računaju i ono što bi bila pobednička verzija te 2024. godine je predsednik Donald Tramp i kao potpredsednik Ron de Santis - rekla je Ravasi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

12:28

TRAMP SE VRAĆA U STILU ŠVARCENEGERA! Počela opipavanja pulsa na američkoj političkoj sceni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track