ZA CENU STANA MOGU DA SE KUPE OSTRVA ŠIROM SVETA! Evo gde prodaju skrivene oaze
Foto: Guo Lei / Avalon / Profimedia

ideja za ulaganje

ZA CENU STANA MOGU DA SE KUPE OSTRVA ŠIROM SVETA! Evo gde prodaju skrivene oaze

Planeta -

Umesto stana u nekom od evropskih gradova, ljudi povoljno mogu da kupe celo ostrvo.

Nedavno je objavljena lista sa cenama šest privatnih ostrva koja koštaju manje nego što bi bilo ko očekivao, piše Mondo.

1. Ostrvo Iguana, Nikaragva

Najskuplje ostrvo na ovoj listi ima dva hektara plaža prekrivenih belim peskom i šumu, koja se nalazi pod zaštitom. Bogato je kokosovim palmama i drvećem banaka, a garantuje maksimalnu privatnost.

Trokrevetna kuća sa dva kupatila, trpezarijom, barom i dnevnim boravkom, kao i smeštaj za osoblje nalaze se na ovom ostrvu. Tu je i šetalište i osmatračnica.

Cena odgovara luksuznom stanu na obali Sredozemnog mora u francuskom gradu Kolijuru za koji je potrebno izdvojiti 396.951 evra.

2. Ostrvo "Carabana Sol", Panama

Uz ovo ostrvo dolazi i vez za jedrilicu, garaža za gliser i imanje sa dva odvojena stana koja su spremna za useljenje. Dizajnirano najpre za ljude, koji uživaju u zabavi, ovo ostrvo ima i dodatne atrakcije: podignutu terasu sa roštiljem, hidromasažnu kadu, privatnu peščanu plažu i privatnu lagunu za kupanje u kristalno čistoj vodi.

Da posetioci ne bi imali osećaj odsečenosti od sveta, tu je i bežični internet i telefon, a do brojnih barova i restorana se može stići nakon kratke vožnje gliserom. Cena je ekvivalentna jednosobnom stanu u francuskom gradu Nica, koji košta 338.000 evra.

3. Ostrvo Bokal, Nikaragva

Prodato prošle godine, ovo ostrvo se može pohvaliti kućom za goste sa dve spavaće sobe, kućom za čuvara, prostranim bazenom, molom i kilometrima peščanih plaža. Iako bi trebalo da košta mnogo više, s obzirom na to koliku površinu zauzima, cena je snižena na 292.535 evra zbog opsežnog renoviranja, uz poštovanje karakteristika ostrva.

4. Ostrvo "Majestic", Sjedinjene Američke Države

Jezero "Beaver Dam" u Viskonsinu poznato je po 26 manjih ostrva i zauzima površinu od 2.719 hektara. Ovo ostrvo se prošle godine pojavilo na tržištu, kao savršeno mesto za posmatranje životinjskog sveta jezera i njegove okoline. Oko 287.000 evra košta stan površine 131 kvadratni metar u španskom gradu Marbelja.

5. Ostrvo "Danhattan", Sjedinjene Američke Države

Sada prodato, ovo ostrvo u Konektikatu nalazi se na jezeru Ashland. Mirno ostrvo spremno je za šumsku kuću za osam osoba, a vlasnici dobijaju i pristanište i čamac. U zatvorenom naselju Funšalu, u Madeiri jednosoban stan košta 265.000 evra.

6. Veliko ostrvo "Tancook", Nova Škotska, Kanada

Deo ovog ostrva može biti kupljen, bilo za porodično imanje, bilo za hotel ili kamp. Boravak u ovoj kanadskoj provinciji idealan je za ljubitelje jednostavnijeg načina života. Stenovite obale i osamljena područja Nove Škotske, bogate su ribarima, a njih oko 125 su i stalni stanovnici tog područja.

Cena ovog ostrva, kako prenosi "euronews.travel", jednaka je ceni jednosobnog stana od 63 kvadrata u Sunčevom Bregu, u Bugarskoj koji košta 58.000 evra.

Kurir.rs/Mondo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track