JEZIV ZLOČIN U BRITANIJI: Majka i njen partner mučili 15-godišnjeg dečaka, tukli ga kablovima, boli iglom i hranili na silu
Foto: EPA/ Andy Rain

mučno

JEZIV ZLOČIN U BRITANIJI: Majka i njen partner mučili 15-godišnjeg dečaka, tukli ga kablovima, boli iglom i hranili na silu

Planeta -

Petnaestogodišnji dečak pretučen je letvicom za krevet, bičevan produžnom žicom i izboden iglom tokom kampanje "mučenja" koja je rezultirala njegovom smrću, saopštio je sud.

Sebastijan Kalinovski je umro prošlog avgusta od infekcije izazvane "nelečenim komplikacijama od višestrukih preloma rebara". Dečaka su okrutno napadali i zlostavljali njegova majka i njen partner.

Sud u Lidsu je čuo da je 15-godišnjak bio u Velikoj Britaniji manje od godinu dana nakon što se preselio iz Poljske da živi sa svojom majkom Agnješkom Kalinovskom (35) i njenim dugogodišnjim partnerom Andžejem Latoševskim (36).

Nakon što je par uhapšen u vezi sa Sebastijanovom smrću, policija je zaplenila kamere za video nadzor iz njihove kuće u Hadersfildu u Zapadnom Jorkširu, za koje je tužilac Džejson Piter rekao da su instalirane delimično da "na daljinu nadgledaju i vrše kontrolu nad Sebastijanom“.

"Na kraju je sistem je zabeležio zlostavljanje koje je trpeo“, rekao je na sudu.

Kalinovska i Latoševski odbacili su optužbe i naveli da je njihovo postupanje prema Sebastijanu bila "razumna kazna“ za navodno laganje i izostajanje iz škole.

Kazne su eskalirale toliko da je dečak kažnjavan ako bi mu ispala hrana na pod ili ako bi odlazio u toalet usred noći. Disciplinovanje Sebastijana naričito se pogoršalo od januara 2001.

Hitna pomoć je pozvana 13. avgusta u njihovu kuću nakon što je dečak ležao dva i po sata bez svesti, rekao je Piter. Latoševski je tada rekao policiji da je pronašao Sebastijana u kadi i da se dečak udavio. Autopsijom su registrovane brojne povrede, uključujući modrice i podlive na zadnjici, čelu, vilici, abdomenu, rukama i nogama kao i više slomljenih rebara.

Kamere koje su majka i partner postavili uhvatile su "discipinovanja" dečaka koja su podrazumevala nehumane i ponižavajuće vežbe, udaranje, ubadanje iglom u prepone i prebijanje žicom, letvom, kablom, uvrede ali i prisilno hranjenje dečaka.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track