ORGIJE U PARTENONU Grčka užasnuta snimkom grupnog se*sa na Akropolju: Ovakav razvrat nije viđen 2500 godina
Foto: EPA/GEORGE VITSARAS

nešto nečuveno

ORGIJE U PARTENONU Grčka užasnuta snimkom grupnog se*sa na Akropolju: Ovakav razvrat nije viđen 2500 godina

Planeta -

Grčka je posle snimka orgija, u jeku turističke sezone, donela odluku o novom bezbednosnom sistemu.

Partenon, antički hram posvećen boginji Ateni izgrađen u V veku pre nove ere bio je svedok propasti civilizacija i carstava ali, tokom svojih 2500 godina postojanja, odo mesto možda nikada nije videlo ništa slično onome što se dogodilo ovih dana, piše Tajms.

Nakon što je u malom hramu u kompleksu Akropolja grupa muškaraca organizovala grupni seks i sve to snimila, grčke vlasti su odlučile da instaliraju nadzorne kamere na Partenonu.

Lina Mendoni, grčka ministarka kulture, rekla je da će na terenu biti instaliran bezbednosni sistem koji će činiti 150 kamera i kontrolna soba.

"Bio je to razvratan, užasno razvratan čin. To je najsramotniji napad na svetost mesta", rekao je za Tajms Joanis Mavrikopulos, šef obeubeđenja na Akropolju.

Odluka o postavljanju sigurnosnog sistema doneta je vrhuncu turističke sezone, dok dnevno desetak hjiljada ljudi obilazi antičku akropolu koju obezbeđuje 100 čuvara.

Iz ministarstva kulture nisu želeli da daju pojedinosti o sistemu, osim da ga je finansirala fondacija pokojnog tajkuna Aristotela Onazisa.

"To je važan korak u pravom smeru. Prvo moramo da ulažemo u zaštitu naše kulturne baštine. Prava zaštita baštine je znak civilizacije" dodao je Mavrikopulos i pozvao vlasti da slično urade u celoj zemlji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track