SE*S ŠTRAJK! Apstinencija postala trend na društvenim mrežama posle odluke Vrhovnog suda da zabrani abortus u SAD
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

srednji vek

SE*S ŠTRAJK! Apstinencija postala trend na društvenim mrežama posle odluke Vrhovnog suda da zabrani abortus u SAD

Planeta -

Odluka Vrhovnog suda SAD da obori slučaj Rou protiv Vejda i tako de fakto zabrani ženama pravo na abortus u bar polovini američkih država pokrenula je novi trend na društvenim mrežama - apstinenciju.

Obaranje Roua resetovalo je Sjedinjene Države i podelilo ih na konzervativnu hrišćansku grupu koja je pozdravila ovu odluku kao povratak Ustavu i zakonima i na one koji su odluku suda doživeli kao povratak Amerikanki u vreme ilegalnih abortusa, visoke smrtnosti majki i dece, siromaštva, lošeg obrazovanja.

Dok po gradovima borci za prava žena da same donose odluke o svom telu protestuju, na Tviteru se pojavio novi trend - apstinencija od seksa.

„Žene Amerike: Zavetujte se. Pošto je Vrhovni sud poništio Rou protiv Vejda, ne možemo da rizikujemo neželjenu trudnoću, stoga nećemo imati seks ni sa jednim muškarcem — uključujući naše muževe — osim ako ne pokušamo da zatrudnimo“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

"Kao odgovor na fašiste, žene koje mrze sociopate u Vrhovnom sudu koje su poništile Rou, predlažem seksualni štrajk širom zemlje u doglednoj budućnosti“, dodala je druga.

"Možda bi seks štrajk (takođe poznat kao apstinencija) pomogao muškarcima da budu uključeniji u ovo pitanje ženskih prava".

Nekoliko drugih delilo je sliku na mreži koja je glasila: "Seks štrajk. Ako su nama izbori uskraćeni, onda su i vama“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track