ENIGMA PUTINOVE CRNE LIMUZINE: Zašto je predsednik Rusije jedini imao kola te boje na samitu u Turkmenistanu! VIDEO
Foto: Video screenshot Izvestja

peskov objasnio

ENIGMA PUTINOVE CRNE LIMUZINE: Zašto je predsednik Rusije jedini imao kola te boje na samitu u Turkmenistanu! VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin uvek putuje u inostranstvo svojim automobilima koji su opremljeni strateškim komunikacijama i bezbedni. Ovo je izjavio pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov, pišu RIA Novosti.

Dan ranije ruski predsednik je doleteo u Turkmenistan, gde je učestvovao na samitu na Kaspijskom moru. U Ašhabadu je Vladimir Putin, za razliku od ostalih učesnika sastanka, vozio crni aurus, a ne beli automobil, prenosi agencija.

Prema rečima portparola Kremlja, šef Rusije je koristio sopstveni automobil, a ne automobil koji je obezbedio domaćin.

„Znate da se njegovi automobili prevoze sa predsednikom, ovo pitanje je vezano za činjenicu da su opremljeni strateškim komunikacijama, ispunjavaju sve neophodne bezbednosne kriterijume, tako da predsednik koristi naše ruske automobile, kojima upravlja federalni savez. Služba bezbednosti“, objasnio je Dmitrij Peskov.

On je takođe primetio da su beli automobili koji su korišćeni za samit „na službi u garaži predsedničke administracije Turkmenistana“.

„Tako se sve ovo objašnjava“, rekao je pres-sekretar ruskog predsednika, ističući da je i on sam putovao u belom automobilu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track