UKRAJINSKA VOJSKA NAKON PADA LISIČANSKA: Ovo su sledeći gradovi na meti Rusa; ZELENSKI: Vratićemo našu teritoriju!
Foto: - / Sputnik / Profimedia

rat u ukrajini

UKRAJINSKA VOJSKA NAKON PADA LISIČANSKA: Ovo su sledeći gradovi na meti Rusa; ZELENSKI: Vratićemo našu teritoriju!

Planeta -

Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.

"Rusi pokušavaju da uspostave kontrolu nad selima Bohorodične, Dolina i Mazanivka, u smeru Slovjanska", navelo je ministarstvo odbrane Ukrajine u svom dnevnom saopštenju.

Sva tri sela nalaze se manje od 20 kilometara severno i severoistočno od Slovjanska, na južnoj strani reke Severni Donjec.

Navodi se i da su ruske snage pokušale da potisnu ukrajinske na novu obrambenu liniju između gradova Siversk, Soledar i Bakhmut.

Ova tri grada udaljena su oko 30 do 40 kilometara istočno od urbanog područja Slovjansk-Kramatorsk, poslednjeg ukrajinskog vojnog uporišta u Donbasu.

Ruski državni mediji juče su preneli da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad Lisičanskom, poslednjim velikim gradom pod ukrajinskom kontrolom u regiji Lugansk, nakon pada Severodonecka.

To je noćas priznao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ali je najavio da će ukrajinska vojska povratiti sve izgubljene teritorije uz pomoć taktike i novog oružja koje im stiže.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track