TRI OSOBE POGINULE U GRANATIRANJU GRADA NA SEVEROISTOKU UKRAJINE: Šojgu izdao novo naređenje ruskim trupama
Foto: AP

rat u ukrajini

TRI OSOBE POGINULE U GRANATIRANJU GRADA NA SEVEROISTOKU UKRAJINE: Šojgu izdao novo naređenje ruskim trupama

Planeta -

Ruske snage granatirale su tokom noći grad Čugujev na severoistoku Ukrajine, u Harkovskoj oblasti.

U napadu su poginule tri osobe, uključujući jednu ženu od 70 godina, a još tri su ranjene, saopštile su ukrajinske vlasti.

U granatiranju je oštećena dvospratna stambena zgrada, škola i prodavnica, a spasioci se probijaju kroz ruševine, saopštili su guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov i policija, prenosi Rojters.

Zvaničnik regionalne policije rekao je da je Rusija ispalila četiri projektila na Čugujev iz pravca svog zapadnog grada Belgoroda oko 03:30 časova po lokalnom vremenu.

Takođe, dve osobe su poginule jutros u raketnim napadima ruskih snaga na grad Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštila je Državna služba Ukrajine za vanredne situacije.

Ruske snage gađale su Nikopoljski okrug Dnjepropetrovske oblasti iz višecevnih raketnih sistema Grad, prenosi Interfaks Ukrajina. Oštećeno je 12 stambenih i dva obrazovna objekta.

U međuvremenu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju trupa Jug i Centar koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini i naložio da budu pojačana dejstva na svim operativnim pravcima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Šojgu je dao neophodna uputstva za dalje pojačavanje dejstava jedinica na svim operativnim pravcima kako bi se isključila mogućnost da Kijev izvodi masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu i stanovnike naselja u Donbasu i drugim regionima, prenosi agencija Interfaks.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja