NOVINAR PONIZIO LIDERA SAD, SAUDIJCI SE SLATKO NASMEJALI: Postavio mu pitanje na koje je američki predsednik zanemeo (VIDEO)
Foto: AP/Bandar Aljaloud

isplivao snimak

NOVINAR PONIZIO LIDERA SAD, SAUDIJCI SE SLATKO NASMEJALI: Postavio mu pitanje na koje je američki predsednik zanemeo (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden proteklog vikenda posetio je Saudijsku Arabiju u jeku naftne krize izazvane ratom u Ukrajini.

Plan posete Džedi bio je, između ostalog, da se obezbedi dodatni izvoz saudijske nafte u Ameriku.

Džo Bajden, Saudijska Arabija
foto: AP/Mandel Ngan

Čitava poseta bila je puna čudnih detalja poput pozdrava princa Mohameda bin Salmana pesnicom, do nelagodnog razgovora o ubistvu Džamala Kašogija.

Naime, Bajden je 2019. obećao da će napraviti "pariju" od Saudijske Arabije zbog ubistva Kašogija, a potom se prijateljski "ispesničio" sa Bin Salmanom uprkos tome što su njegovi obaveštajci naveli da je baš princ naložio ubistvo novinara u saudijskom konzulatu u Turskoj.

Za razliku od prethodnika Donalda Trampa koji je dočekan ceremonijalnim plesom sa mačevima, Saudijci su Bajdena dočekali "pesničenjem" a potom i smehom kada je američkog lidera jedan novinar upitao "predsedniče Bajden, da li je Saudijska Arabija i dalje parija?"

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track