NISAM OKLEVAO, PUCAO SAM U NJEGA JEDNOM I PAO JE NA ZEMLJU: Napao šrafcigerom putnika u autobusu, likvidirao ga prolaznik
Foto: Printscreen/Jerusalem post

bliski istok

NISAM OKLEVAO, PUCAO SAM U NJEGA JEDNOM I PAO JE NA ZEMLJU: Napao šrafcigerom putnika u autobusu, likvidirao ga prolaznik

Planeta -

Muškarac star 40ak godina ranjen je kada ga je u autobusu šrafcigerom napao terorista koga je potom upucao prolaznik.

Kako prenosi Jerusalem post pozivajući se na zvaničnike, osumnjičeni terorista je Palestinac sa Zapadne obale koji je ušao u Izrael sa dozvolom.

Prema navodima policije, terorista je žrtvu ubo šrafcigerom u autobusu u Ramotu. Terorista i putnici su izašli iz autobusa, a fotograf Ineta Meši Ben Ami, koji je u tom trenutku prolazio pored njega, upucao je teroristu.

Žrtva je hospitalizovana u srednje teškom stanju sa višestrukim ubodnim ranama u gornjem delu tela, rekli su lekari i dodali da nije u životnoj opasnosti.

"Nisam oklevao, pucao sam u njega jednom i pao je na zemlju“, rekao je Ben Ami je za KAN Nevs.

Komandant izraelske policije Jerusalimskog okruga Doron Turgeman, koji je stigao na mesto napada, rekao je: "Ovo je još jedan podsetnik na terorističku pretnju sa kojom se suočavamo. Rezultat večerašnjeg napada mogao je biti mnogo smrtonosniji, a terorista je neutralisan pre svega zahvaljujući odlučnosti i herojstvu civila koji su tuda prolazili, borili se sa njim i delovali da ga neutrališu. Njihova budnost i hrabrost sprečili su dalju štetu nevinim ljudima. Nastavićemo da se borimo protiv terorizma i terorista gde god da su, radi bezbednosti i bezbednosti javnosti.

Portparol Hamasa Hazem Kasem rekao je da je napad "prirodan odgovor na okupacione zločine protiv naših islamskih i hrišćanskih svetinja u gradu Jerusalimu“.

"Ovaj čin otpora još jednom potvrđuje neuspeh svih pokušaja da se zaustavi eskalacija čina otpora na okupiranoj Zapadnoj obali i gradu Jerusalimu“, rekao je on.

Pre dve nedelje, Palestinac je nožem izbo i umereno ranio jednog Izraelca u blizini Givat Šmuela u centralnom Izraelu.

Kurir.rs/Jerusalim post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track