BEZ STARCA NEMA OFANZIVE: Ukrajinski general otkrio plan Kijeva da za predstojeći udar mobiliše i PENZIONERE! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

jasno

BEZ STARCA NEMA OFANZIVE: Ukrajinski general otkrio plan Kijeva da za predstojeći udar mobiliše i PENZIONERE! VIDEO

Planeta -

Ukrajinski general Malomuž je mobilizaciju penzionera objasnio pripremom ofanzive

Ukrajinske vlasti odlučile su da objave mobilizaciju penzionera, pošto Kijev traži „moćne rezerve“ za ofanzivu. Tako je ovaj korak objasnio bivši šef Spoljne obaveštajne službe Ukrajine, general armije Nikola Malomuž , u eteru Jutjub kanala „Da, jeste“.

Prema njegovim rečima, Kijev sprema ofanzivu. Istovremeno, kako je rekao general, ako se pozovu rezervisti, to će dodati nekoliko desetina hiljada ljudi u Oružane snage Ukrajine (AFU). Tako će nakon mobilizacije biti moguće baciti snage na Herson .

„Sada je potrebno pripremiti stratešku ofanzivu. Da biste to uradili, pripremite veoma moćne rezerve. Još jednom naglašavam da mobilišemo dosta vojnog osoblja, posebno rezervnog, sa vojnim iskustvom“, rekao je Malomuž.

Ranije je Njujork tajms objavio da Oružane snage Ukrajine trpe gubitke i da se povlače od naleta ruske vojske, ali Ukrajina i dalje želi da pokaže da može da pobedi. Istovremeno, SAD primećuju da podrška Zapada jenjava usred sve većeg skepticizma u pogledu sposobnosti Kijeva da pobedi.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Lenta.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja