TEŠKO JUTRO ZA UKRAJINCE Ruske snage napale predgrađe Kijeva, na Černigovsku oblast ispaljeno više od 20 raketa iz Belorusije
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

TEŠKO JUTRO ZA UKRAJINCE Ruske snage napale predgrađe Kijeva, na Černigovsku oblast ispaljeno više od 20 raketa iz Belorusije

Planeta -

Više od 20 raketa lansirano je iz Belorusije ka Ukrajini, saopšto je Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga, a prenosi Gardijan.

Ukrajinski zvaničnici objavili su nešto više detalja u vezi sa prijavljenim raketnim napadom na Černigovsku oblast jutros.

Operativna komanda Ukrajine na severu objavila je ažuriranje pozivajući se na informacije koje su dobili od beloruskih izvora o lansiranju više od 20 raketa iz Belorusije.

Od 17.20 do 18.30 časova. 28. jula 2022. dobili smo informacije iz beloruskih izvora o lansiranju više od 20 raketa iz te zemlje. Trenutno se zna za 9 raketa koje su došle preko teritorije Gončarivske, Černigovske oblasti. Za sada nema izveštaja o žrtvama, navode ukrajinske snage.

Kuleba: Ruske snage napale predgrađe Kijeva

Rusija je, kako se navodi, rano jutros udarila u infrastrukturu u regionu Kijeva.

Regionalni guverner Kijeva, Aleksij Kuleba, rekao je da je raketirana oblast Višegorod, severno od prestonice.

U ažuriranju Telegrama objavljenom nešto posle 6 ujutro, Kuleba je rekao:

Neprijatelj je jutros izveo raketni napad na jednu od zajednica u Višgorodskom okrugu. Gađan je objekat infrastrukture. Informacije o nastradalima se prikupljaju. Sve hitne službe su već na licu mesta.

Gradsko veće Kijeva je takođe izdalo alarm za vazdušnu opasnost otprilike u isto vreme, pozivajući stanovnike da potraže sklonište.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track