16:26

AKO SE 1 STVAR DESI NA FRONTU U UKARJINI STVARI ĆE BITI JASNIJE Mlakar: U narednih par dana sledi proboj ukrajinske mažino linije!

međunarodna kriza u Ukrajini

AKO SE OVO DESI NA FRONTU U UKRAJINI STVARI ĆE BITI JASNIJE Mlakar: U narednih par dana sledi proboj ukrajinske mažino linije!

Planeta -

Sto pedeset šesti dan rata u Ukrajini. Kijev navodi da su eksplozije odjeknule u predgrađu prestonice i da su granatirani Nikolajev, Harkov i Černigovska oblast. Nastavljaju se borbe u Hersonskoj oblasti. Ruska vojska tvrdi da je preuzela kontrolu nad najvećom termoelektranom u Donbasu – "Ugljegorskom".

Azovstalj, Ukrajina, rat
foto: Printscreen/Youtube

Kako će se Evropa izboriti sa krizom je samo jedno od pitanja, ali ćemo takodje napomenuti da Rusija nastavlja napade širom Ukrajine, dok Kijev pokušava da povrati južnu Hersonsku oblast, čiji je glavni grad Herson među prvima pao u ruke Rusije po početku invazije u februaru.

Gost glavne urednice jutarnjeg programa Kurir televizije Snežane Petrović bio je urednik rubrike "Planeta" na Kurir.rs Andrej Mlakar.

- Stanje stvari na frontu izgleda pomalo haotično. Na jugu Ukrajinci raketiraju Ruse, na severo-istoku Rusi raketiraju i razaraju Ukrajince. Jedan totalan haos i papazjanija - rekao je Andrej Mlakar i dodao:

Andrej Mlakar
foto: Kurir televizija

- Naglasak je sada na ukrajinskoj mažino liniji, koja bi u narednih par dana trebalo da se probije. To je mesto Adejevka i Marinka. To su dva mala naseljena punkta, koja su 2014. godine pretvorena u jedu neprobojnu liniju, sastavljenu od rovova, betonskih punktova, i jednostavno je odlučeno da se krene na proboj. Posle toga će mnoge strane biti jasnije - zaključio je Mlakar.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

RUSIJA PROGLASILA HRVATSKU NEPRIJATELJEM! Objašnjeno i zbog čega: Hrvati i Bugari PROTERALI RUSKE DIPLOMATE, nazvali ih ŠPIJUNIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track