PREVIŠE OTKRILA! Novinarka došla da prati pogubljenje, čuvari je vratili - ovo je nosila dok je gledala ubicu kako umire
Foto: Printscreen/Instagram

bizarno

PREVIŠE OTKRILA! Novinarka došla da prati pogubljenje, čuvari je vratili - ovo je nosila dok je gledala ubicu kako umire

Planeta -

U Alabami, zatvorski čuvari su takođe modna policija.

Novinarka iz Alabame Ivana Hrinkiv Šatra požalila se da su je zatvorski službenici ometali u radu jer je nisu pustili da prisustvuje pogubljenju osuđenika na smrt jer joj je suknja bila prekratka, neprikladna i "previše je otkrivala".

Ivana, producent video vesti za AL.com, tvrdi da je na zadatak došla u crnoj suknji iznad kolena A kroja koju je i ranije nosila, bez incidenata, na posao, događaje...

"Nosila sam ovu suknju na prethodna pogubljenja bez incidenata, na posao, na profesionalne događaje i još mnogo toga, i verujem da je više nego prikladna“, navela je Šatara i dodala da je zbog toga što ima duge noge čuvarima možda delovalo da crna suknja "previše otkriva".

Odlučna da izvrši svoj zadatak, Šatara je od kolege fotografa pozajmila pantalone za kišu, koje je obukla ispod suknje i zakačila tregerima, ali su je onda zatvorski službenici opet zaustavili jer su im, ovoga puta, smetale njene cipele.

"Rečeno mi je da su i moje cipele previše otvorene… i da moram da ih promenim“, rekla je ona Njujork postu.

Tako je uzela par patika iz kola i na kraju je mogla da prisustvuje pogubljenju - ali je kasnije rekla da je prema njoj postupano nepravedno.

"Ovo je bila neprijatna situacija i bilo mi je neprijatno što se moje telo i odeća ispituju pred prostorijom punom ljudi koje uglavnom nikada nisam srela“, napisala je. "Sela sam, pokušala da prestanem da crvenim i uradila svoj posao."

Njena kompanija, Alabama Media Grup, najavila je da će poslati žalbu zatvorskim vlastima Alabame.

"Ubuduće, ako postoji kodeks oblačenja koji će se sprovoditi, mediji moraju da budu obavešteni pre dana pogubljenja“, rekla je ona. "Nikada, barem u protekloj deceniji koliko moji saradnici i ja pokrivamo pogubljenja u Alabami, novinarima nije bio nametan kodeks oblačenja", rekla je Šatara.

Šatara je dodala i da pravila oblačenja za posetioce ne uključuju pripadnike medija ali i ne pominju obuću sa zatvorenim prstima.

U zatvorima u drugim državama postoji politika oblačenja za posetioce, naročito žene kojima se zabranjuje da nose usku, kratku ili provokativnu odeću kako ne bi dražile zatvorenike.

Džo Nejtan Džejms (49) pogubljen je smrtonosnom injekcijom nakon što je osuđen na smrt zbog ubistva svoje 26-godišnje bivše devojke, Fajt Hol, 1994.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track