NE MOŽE DA KORISTI DESNU RUKU I ŠEPA?! Dejli Mejl tvrdi da novi snimak Putina ponovo dovodi njegovo zdravlje u pitanje
Foto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

SPEKULACIJE?

NE MOŽE DA KORISTI DESNU RUKU I ŠEPA?! Dejli Mejl tvrdi da novi snimak Putina ponovo dovodi njegovo zdravlje u pitanje

Planeta -

Zdravlje ruskog predsednika Vladimira Putina ponovo je dovedeno u pitanje nakon što su se danas pojavili novi snimci na kojima ruski predsednik izgleda kao da ne može da koristi desnu ruku, prenosi Dejli mejl.

Snimak je zabeležio trenutak kada je Putinu (69) organizovan obilazak vojnog muzeja u okviru vikenda svečanosti povodom Dana mornarice Rusije, koji se obeležava poslednje nedelje svake godine.

Šef Kremlja je viđen kako razgovara sa Ksenijom, ćerkom ministra odbrane Sergeja Šojgua, kada komarci ili neke bubive počinju da zuje oko desne strane njegovog lica, ali Putin podiže levu ruku u pokušaju da ih otera dok mu desna mlitavo visi pored njega.

Nastavljaju da mu spetaju i on lupa jednom rukom po celoj glavi pre nego počne da hoda i vidno šepa pored Ksenije dok ona nastavlja obilazak.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Alexey DANICHEV / AFP / Profimedia

Klip je najnoviji u nizu video snimaka na kojima se vidi kako ruski predsednik šepa, uključujući čudna grčenja stopala i nogu i nekoordinisano kretanje.

Poslednjih meseci javljaju se razne spekulacije u vezi sa zdravljem loidera Rusije.

Telegram kanal General SVR, za koji se tvrdi da njime upravlja bivši službenik ruske Spoljne obaveštajne službe, dugo je izveštavao o Putinovom navodnom zdravstvenom stanju i nedavno je sugerisao da ga ponekad zamenjuje svojnik tokom javnih nastupa u periodima kada mu je zdravlje loše.

Kanal je sugerisao da je Putina prošle nedelje imao 'ozbiljnu mučninu' i da su lekari bili pored njegove postelje više od tri sata.

Teoriju o dvojniku ponovio je i šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, koji je spekulisao da umesto njega je u nedavnu posetu Teheranu možda dolazio njegov dvojnik.

To je bio tek drugi put da je Putin bio u inostranstvu otkako je pokrenuta invazija na Ukrajinu pre više od pet meseci.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track