Najnovije vesti

NEMAČKI DIPLOMATA PRETUKAO MUŽA NA SMRT: Kada je policija stigla, ovako je pokušao da prikrije ubistvo
Foto: Printscreen/YouTube

brazil

NEMAČKI DIPLOMATA PRETUKAO MUŽA NA SMRT: Kada je policija stigla, ovako je pokušao da prikrije ubistvo

Planeta
16:53h

Visoki nemački diplomata uhapšen je u Brazilu i optužen da je u njihovom stanu pretukao na smrt svog supruga sa kojim je bio više od dve decenije.

Uve Herbert Han, nemački konzul u Brazilu, uhapšen je proteklog vikenda nakon što je njegov muž, 52-godišnji Valter Henri Maksimilijen Biot pronađen mrtav. Han je navodno rekao policajcima da je pretrpeo Biot pao u njihovom penthausu u Rio de Žaneiru prethodne noći i preminuo.

Han tvrdi da je Biot imao neku vrstu napada, počeo je da trči prema balkonu stana, a zatim se spotaknuo o prostirku i udario glavu - nanevši sebi povredu koja se pokazala fatalnom.

Policija navodi da je Biotovo telo bilo prekriveno modricama, od kojih su neke delovale kao posledica gaženja, a takođe je imao lezije od "agresije sa cilindričnim predmetom“ koje nisu bile u skladu sa padom.

0712459813, penthaus nemačkog diplomate
foto: Andre BORGES / AFP / Profimedia

Nije jasno ko je pozvao policajce u stan para - u luksuznom naselju Ipanema - u subotu, ali Dejli mejl prenosi da je policija stigla da pronađe Hana kako pokušava da ga očisti.

Odveden je na ispitivanje pošto su se forenzički timovi uselili sa luminolom - supstancom koja sija u kontaktu sa krvlju - koju su koristili da otkriju mrlje od krvi. Policija je pronašla mrlje od krvi na podovima stana i još jednu sumnjivu mrlju od krvi na sofi koja je nedavno očišćena.

Navodi se da je Han rekao policajcima da je Biot - belgijski državljanin - imao problema sa pićem i da je uzimao tablete za spavanje.

Policiji je navodno rekao da se Biot ponašao "čudno" u danima pre smrti i da je delovao "uspaničeno ili nervozno".

Han je tvrdio da je bio u kuhinji kada je čuo da je Biot ustao i počeo da trči, pre pada.

Rekao je da je čuo svog muža kako "stenje" na podu i u početku je pomislio da je pijan i pokušao da ga stavi u krevet.

Tek nakon što je prijatelju poslao sliku u kojoj se žalio da je Biot "ponovo pijan", Han je tvrdio da je primetio krv.

Ali forenzički pregledi su otkrili da je Biot umro od rane na potiljku, a ne na prednjoj strani, što bi bilo u skladu sa pričom o padu. To je, zajedno sa brojnim drugim povredama koje je Biot zadobio, navelo policajce da zaključe da je njegova smrt rezultat nasilja.

Policajac Kamila Lorenko je rekla da "verzija događaja koju je dao konzul, da je žrtva pala, nije u skladu sa zaključcima forenzičkog izveštaja. Leš 'vrišti' o okolnostima svoje smrti".

Brazilski mediji navode da Han neće imati diplomatski imunitet s obzirom na prirodu zločina.

Han i Biot su bili u braku 23 godine.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track