TREBA KAZNITI RUSKU KOPILAD U ŠPANIJI: Madridski gradonačelnik nova meta napada ruskih prankstera! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

provaljen

TREBA KAZNITI RUSKU KOPILAD U ŠPANIJI: Madridski gradonačelnik nova meta napada ruskih prankstera! VIDEO

Planeta -

Grad Madrid bi mogao da obezbedi prevoz za ukrajinske muškarce koji bi mogli da budu deportovani u svoju matičnu zemlju i potom mobilisani u vojsku da se bore protiv Rusije, rekao je gradonačelnik grada ruskim pranksterima, koji su se predstavljali kao poznati ukrajinski zvaničnici.

„Mislim da je neophodno obezbediti više vojnika za borbu protiv Rusije“, rekao je Hoze Luis Martinez-Almeida, prema video snimku objavljenom u sredu.

Očigledno obećanje da će se sprovesti deportacije ukrajinskih muškaraca sposobnih za vojsku da bi „umrli na bojnom polju ili pobedili“ u borbi protiv protiv Rusije, kako su to pranksteri opisali Almeidi, a što se vidi je u video snimljenom neposredno pre nego što je Madrid bio domaćin samita NATO-a krajem juna.

Snimak su objavili Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, ruski komičari koji se obično zovu Vovan i Leksus i poznati su po tome što su obmanjivali javne ličnosti da daju neprijatne primedbe u razgovorima za koje očekuju da ostanu privatni. Predstavljali su se kao gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko da bi stupili u kontakt sa španskim političarem, rekao je dvojac ruskim medijima.

Lažni Kličko je pitao Almeidu da li njegova kancelarija može da konfiskuje kuće u Madridu koje su u vlasništvu Rusa i da ih „besplatno“ preda Ukrajincima. Gradonačelnik je napomenuo da njegova zemlja čini sve da se pridržava antiruskih sankcija EU. Rekao je da njegova kancelarija nije identifikovala nijednu imovinu u njegovom gradu koja bi bila predmet zaplene po nalogu Brisela.

Kao lično mišljenje, rekao je da je „neophodno kazniti rusku kopilad ovde u Španiji i u Madridu“. Teško je reći na koga je tačno mislio zbog uređivanja intervjua. Almeida očigledno ne govori u potpunosti engleski, pošto je tokom razgovora nekoliko puta tražio od prevodioca da mu ponudi pravi prevod sa španskog.

Pozivaoci su tvrdili da proukrajinski aktivisti planiraju da organizuju protest tokom predstojećeg samita NATO-a, prikazujući se goli kao simbol slabosti Ukrajine protiv Rusije i bacajući fekalije na lidere NATO-a.

Almeida je napomenuo da ne veruje da će takav nastup pomoći Ukrajini, ali je obećao da će se o tome konsultovati sa ukrajinskim ambasadorom u Španiji. Odbio je da učestvuje u predloženom golišavom štosu, šaleći se da nema telo za to.

Inače, tokom poziva se uglavnom razgovaralo o lokalnim pitanjima gradonačelnika, poput njegove kritike pokojnog španskog pisca Almudene Grandesa. On je ranije rekao da ne veruje da ona zaslužuje počasnu titulu „omiljene ćerke Madrida“, koju joj je gradsko veće dodelilo u februaru. Almeida je „Kličku“ priznao da nije pročitao nijednu knjigu Grandesa, nakon što je pozivalac izrazio antipatiju prema španskom piscu.

Desetine zapadnih zvaničnika pale su na prevaru Vovana i Leksusa tokom godina. Američki reditelj Dejvid Linč, pisac horora Stiven King i britanski ministar odbrane Ben Volas bili su među njihovim najnovijim metama visokog profila.

Jutjub je zabranio kanal šaljivdžija u maju, navodno nakon što je britanska vlada izvršila pritisak na platformu zbog deljenja videa sa Volasom.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track