NAŠE ORUŽJE DECENIJAMA ISPRED KONKURENCIJE: Putin jasno rekao kako će i sa kim Rusija razvijati moćno naoružanje VIDEO
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

direktno

NAŠE ORUŽJE DECENIJAMA ISPRED KONKURENCIJE: Putin jasno rekao kako će i sa kim Rusija razvijati moćno naoružanje VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je na ceremoniji otvaranja foruma Armija-2022 u parku Patriot kod Moskve istakao značaj događaja za razvoj međunarodne saradnje u vojnoj sferi i perspektivu ruskog naoružanja.

„Želim da se zahvalim rukovodstvu Ministarstva odbrane Ruske Federacije, svima koji su učestvovali u pripremi foruma. Siguran sam da će njegovo održavanje poslužiti daljem razvoju vojne i vojno-tehničke saradnje u korist naših zemalja. i narode i pomoći će jačanju međunarodne bezbednosti i stabilnosti“, prenosi RIA.

Predsednik Rusije je napomenuo da iz godine u godinu program „Armije“ postaje sve raznovrsniji i bogatiji. Održavajući istovremeno sa forumom Međunarodne vojne igre (ArMI-2022), predsednik je nazvao odličnom platformom za demonstraciju profesionalnih veština vojske.

On je napomenuo da će 2022. godine, u okviru foruma, oko 1.500 domaćih organizacija vojno-industrijskog kompleksa predstaviti više od 28.000 savremenih modela vojne i dvostruke namene.

„Mogućnosti upotrebe ruskog naoružanja i tehnike biće pokazane ovde, u Podmoskovlju, na lokalitetima Kubinka i Alabino, kao i na poligonima svih vojnih okruga i severne flote“, dodao je Putin.

Mnogi uzorci perspektivnog naoružanja Ruske Federacije su decenijama ispred svojih stranih kolega i značajno ih nadmašuju u pogledu performansi.

„Posebno su interesantni perspektivni modeli i sistemi koji su orijentisani ka budućnosti i koji će određivati budućnost oružanih snaga. Reč je o visokopreciznom oružju i robotici, o borbenim sistemima zasnovanim na novim fizičkim principima. Mnogi od njih su godinama, a možda čak i decenijama ispred svojih stranih kolega, a po taktičko-tehničkim karakteristikama su znatno superiorniji od njih“, rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija spremna da razvija kooperativne veze za stvaranje novih vrsta naoružanja i opreme.

„Nameravamo da aktivno razvijamo kooperativne veze na stvaranju novih modela naoružanja i opreme, da radimo zajedno pod fer i ravnopravnim uslovima. Naša zemlja ima bogato iskustvo ovako uspešne tehnološke saradnje, pre svega u okviru ODKB-a i ŠOS-a. rekao je Putin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track